Bill Gates s-a vaccinat anti-COVID. Fondatorul Microsoft a făcut investiții majore în dezvoltarea diverselor vaccinuri

1 lună in urmă 30

De Iulia Iancu.
Publicat: 23.01.2021, 11:25.
Actualizat: 23.01.2021, 11:47

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat pe rețelele sociale că s-a vaccinat anti-COVID. În ultimele decenii, miliardarul a făcut investiţii majore în ştiinţă, cu precădere în dezvoltarea diverselor vaccinuri.

Bill Gates s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Bill Gates s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Bill Gates / Twitter

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

„Unul dintre beneficiile vârstei de 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinarea împotriva Covid-19”, a scris el vineri seară.

Miliardarul a continuat: „Am primit prima doză săptămâna aceasta şi mă simt minunat. Mulţumesc tuturor oameniilor de ştiinţă, participanţilor la studii, reglementatorilor şi lucrătorilor sanitari din prima linie care ne-au adus în acest punct”.

Gates a investit doar pentru dezvoltarea unui vaccin anti-Covid peste 350 de milioane de dolari. În ultimul an, el a fost unul dintre cei mai vocali susţinători al importanţei realizării unui vaccin, fapt care i-a adus şi critici din partea adepţilor teoriei conspiraţiei.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, fundaţia sa a investit aproximativ 4 miliarde de dolari în dezvoltarea mai multor vaccinuri.

Bill Gates și teoriile conspirației

Întrebat despre numeroasele ”fake news” care înfloresc pe reţele de socializare şi care-l desemnează drept creatorul COVID-19, Bill Gates a explicat că ”provoacă frică ca un asemenea zvon să ajungă până pe reţele de socializare şi să deformeze adevărul”.

”Noi muncim să salvăm vieţi”, a subliniat el, adăugând că ”n-ar trebui ca un asemenea zvon să împiedice oamenii să poarte mască sau să se vaccineze”.

Investiţii majore pentru lupta anti-COVID

În 2015, Gates a avertizat că o boală şi nu un război riscă să provoace milioane de morţi în deceniile următoare. Ulterior, Gates a spus că s-a făcut numai 5% din ceea se putea face pentru a răspunde unei situaţii de tipul unei pandemii de coronavirus.

”Este dificil să aloci bani pentru ceva care nu şti când se va întâmpla. Sunt sigur că acum, cu acest impact uriaş, vom aloca bani”, a adăugat el, potrivit News.ro.

În luna februarie, Gates a spus că Bill & Melinda Gates Foundation va contribui cu până la 100 de milioane de dolari la reacţia globală faţă de COVID-19.

bill gates fondator microsoft vaccin anti-covid investitii vaccin
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă