Bill Gates, despre Omicron: "Este posibil să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei"

3 săptămâni in urmă 18

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 08:34

25 citiri

 "Este posibil să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei"

Miliardarul Bill Gates a anunţat, în mai multe mesaje publicate pe Twitter, că plănuieşte să îşi anuleze mare parte din planurile pentru sărbători şi a avertizat că Statele Unite ar putea intra în „cea mai gravă parte a pandemiei”.

Co-fondatorul Microsoft a afirmat că tulpina Omicron se răspândeşte mai repede ca oricare alt virus din istorie şi că marea necunoscută rămâne - cât de gravă poate fi boala provocată de Omicron.

„Trebuie să o luăm în serios până ce vom şti mai multe despre ea. Chiar dacă este pe jumătate la fel de gravă ca Delta, va fi cea mai gravă creştere pe care am văzut-o până acum pentru că este atât de infecţioasă”, a spus Gates, potrivit CNN.

El se aşteaptă ca valul de infectări să dureze trei luni în Statele Unite.

„Aceste câteva luni ar putea fi rele, dar totuşi cred că dacă facem paşii corecţi pandemia s-ar putea încheia în 2022”, a adăugat.

În Statele Unite au fost înregistrate în medie, în ultima săptămână, 148.000 de noi cazuri de Covid-19, cu 23% mai multe decât în intervalul anterior şi similar nivelului de la jumătatea lunii septembrie, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Mai mult de 69.700 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 se aflau miercuri internaţi în spitalele din SUA.

În ultima săptămână, în SUA au fost înregistrate zilnic, în medie, 1.324 de decese asociate Covid-19, cu 11% mai multe decât în săptămâna anterioară, potrivit aceleiaşi universităţi.

Citeste si:

Bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale intră joi la votul final în plenul reunit

Plenul reunit al Parlamentului va finaliza joi, 23 decembrie, discuţiile pe marginea proiectului bugetului de stat şi celui al asigurărilor sociale de stat pe 2022, urmând să dea votul final....

 2.700 de angajați au fost dați afară, cheltuieli reduse cu 1 miliard

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a răspuns criticilor exprimate de preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, care i-a reproşat că nu a făcut reforme şi că nu a redus suficient...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă