Bilantul lui Joe Biden dupa 150 de zile de la preluarea mandatului: 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid administrate

1 lună in urmă 29

Presedintele american Joe Biden a anuntat vineri seara, 18 iunie, ca SUA se pregateste sa revina la normalitate dupa ce, in numai 150 de zile de la preluarea mandatului, au fost administrate 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, conform AP.

Biden a creditat oamenii de stiinta, companiile farmaceutice, poporul american si eforturile guvernului sau.

Presedintele a precizat ca aceasta campanie de vaccinare a pregatit terenul pentru ca cei mai multi dintre americani sa aiba o vara relativ normala, pe masura ce economia se redeschide si patronii fac angajari.

"Ne indreptam spre o vara foarte diferita fata de cea de anul trecut. O vara stralucitoare, una de bucurie", a spus el.

Desi Biden a marcat un punct de referinta, este posibil sa nu reuseasca sa indeplineasca un altul - obiectivul sau ca 70% dintre adultii americani sa fie cel putin partial vaccinati pana pe 4 iulie.

Per ansamblu, aproximativ 168 de milioane de adulti din SUA (65,1% din populatia cu varste de peste 18 ani) au primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid pana vineri, potrivit Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor.

Ritmul de vaccinare in SUA a scazut semnificativ de la aproximativ 2 milioane de doze administrate zilnic, in urma cu doua luni.

Administratia Biden insista ca si daca obiectivul de 70% nu va fi indeplinit, acest lucru nu va influenta mult revenirea de ansamblu a SUA, care este deja avansata fata de previziunile facute de presedinte in urma cu cateva luni.

Biden vrea sa sarbatoreasca Ziua Independentei ca "vara a eliberarii" de coronavirus.

La inceputul acestei saptamani, Casa Alba a anuntat planuri pentru gazduirea lucratorilor esentiali si familiilor lor pe Peluza Sudica, pentru o petrecere de 4 iulie cu gratar si focuri de artificii. Sunt asteptati mai mult de 1.000 de oameni la ceea ce va fi unul dintre cele mai mari evenimente din timpul administratiei Biden.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă