Bilanţul autoscărilor, după incendiul din Constanţa: Doar 110 sunt în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă

1 lună in urmă 2

Cazul femeii din Constanța, care a murit sub ochii pompierilor ajunși fără scară și saltea, a scos la iveală lipsa celor două dotări esenţiale, autoscările şi saltelele pneumatice. ISU Bucureşti – Ilfov dispune de 13 autoscări, însă media pe fiecare judeţ este de puţin peste două autospeciale, potrivit Hotnews.

În cele 41 de Inspectorate pentru Situații de Urgență sunt funcționale, la acest moment, 110 autoscări, dispozitive folosite la intervențiile de salvare la înălțime, a declarat pentru sursa citată purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Adrian Marin.

ISU Bucureşti-Ilfov dispune de cele mai multe autoscări, 13. „Toate cele 13 autoscări sunt operaționele. Cu mici probleme, care apar de la o zi la alta, dar sunt rezolvabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov Daniel Vasile. Pe de altă parte, ISU București-Ilfov nu are în dotare nicio pernă pneumatică.

Lucian Bode, ministrul de interne, a anunţat că sunt doar patru perne pneumatice la nivel naţional. „I-am chemat pe cei de la DSU să-mi prezinte o evaluare, adică ce ar însemna să achiziţionăm un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat judeţean în parte. Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucată. Sunt doar patru la nivel naţional”, a precizat Lucian Bode.

În urmă cu cinci ani, o femeie care ameninţa de circa 35 de ore că se aruncă de pe o clădire din sectorul 1 a căzut în gol și a murit, tot sub privirile echipajelor de intervenție. Echipajele de intervenţie au făcut rost din Argeș de o saltea pneumatică, însa aceasta nu a fost umflată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă