BILANŢ VACCINARE 4 noiembrie 2021. Numărul vaccinărilor zilnice continuă să scadă, deşi zilnic mor sute de persoane cu COVID

3 săptămâni in urmă 20

BILANŢ VACCINARE 4 noiembrie 2021. 82.614 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT).

OMS, avertismentul care dă fiori: „Încă jumătate de milion de europeni ar putea muri din cauza coronavirusului până în februarie”
BILANŢ VACCINARE 4 noiembrie 2021. În timp ce rata d evaccinare scade, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, că, la acest moment, în ţară nu este disponibil, pentru pacienţii cu COVID-19, niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.
„În data de 4 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.751 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 178 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Medicamentul minune care l-a impresionat pe Anthony Faucci a fost aprobat în Marea Britanie. Este prima pastilă pentru tratarea Covid-19 acasă

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunţat joi că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 9.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 451 de decese, din care 55 din perioada anterioară. Numărul pacienţilor de la ATI a trecut de 1.900, fiind cel mai grav bilanţ de la începutul pandemiei. Incidenţa îmbolnăvirilor în Bucureşti este în scădere, fiind 12,44.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă