BILANŢ VACCINARE 28 februarie 2021. România se apropie de pragul un milion de persoane vaccinate

1 lună in urmă 1

BILANŢ VACCINARE 28 februarie 2021. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 28 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

În ultimele 24 de ore au fost raportate 85 reacții adverse, cele mai multe (71) la vaccinul AstraZeneca. 11 de reacții adverse au fost înregistrate după administrarea vaccinului Pfizer şi alte 3 după serul Moderna.

Premierul Florin Cîțu a declarat că România se situează pe locul 3 în Europa și pe locul 6 în lume în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate cu ambele doze. În aceste condiții, premierul arată că această campanie de vaccinare reprezintă un succes notabil pentru țara noastră.

”Când Europa trecea prin alte perioade de lockdown, România avea cea mai mare creștere economică. Toate acestea s-au întâmplat pentru că România a reușit să câștige încrederea învestitorilor. Încrederea este foarte greu de câștigat, dar foarte ușor de pierdut.

Citeşte şi: Veste excelentă de la premierul Cîțu! România, pe locul 3 în Europa și pe locul 6 în lume la numărul de persoane vaccinate anti-Covid cu ambele doze

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 2830 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS COV 2. 63 de pacienţi au decedat. Numărul pacienţilor internaţi în secţiile ATI a depăşit 1.000.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 28 februarie 2021. Aproape 3.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi în secţiile ATI trece de 1.000

O nouă tranșă de vaccin anti-Covid de la Pfizer BioNTech sosește luni, 1 martie, în România.

Mâine, 01 martie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 24.570 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 28.080 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 24.570 doze.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă