Bilanţ vaccinare 21 aprilie 2021. Un nou record, peste 90.000 de români s-au imunizat într-o zi

3 săptămâni in urmă 18

Bilanţ vaccinare 21 aprilie 2021. Aproape 92.000 de români s-au vaccinat în ultima zi în România, anunţă CONCAV. De menţionat că 144 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 21 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Potrivit CNCAV, 63.546 dintre persoanele imunizate au primit prima doză de vaccin, iar 28.232 cea de-a doua.

70.580 de persoane au primit ser produs de Pfizer, 11.079 pe cel produs de Moderna, iar 10.119 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare, 2.801.060 de persoane au fost vaccinate, din care 1.686.583 au primit ambele doze.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 130 de reacții adverse: 82 la vaccinul Pfizer, 31 la vaccinul Moderna și 17 la vaccinul AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost înregistrate 13.258 de reacții adverse, 6.196 după Pfizer, 1.233 după Moderna și 5.829 după AstraZeneca.

Încă un caz de soc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu serul Pfizer

UE renunţă să cumpere 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson

Uniunea Europeană renunţă să recurgă la posibilitatea de a cumpăra 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva covid-19, prevăzute prin contracte cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson, declară un oficial Ue de rang înalt pentru Reuters.

Comisia Europeană a semnat, în numele Celor 27, un contract cu privire la livrarea a 400 de milioane de doze cu laboratorul american J&J – din care a comandat doar 200 de milioane – şi unul cu privire la livrarea a 400 de milioane de doze cu laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca – dintre care a cumpărat 300 de milioane.

”Nu este nevoie să recurgem la opţiuni” de achizţionare a unor doze suplimentare, declară un oficial european implicat în negocieri cu laboratoarele.

Ioana Mihăilă, noul ministrul al Sănătăţii, prima conferinţă de presă de la instalarea în funcţie LIVE TEXT
Acest lucru înseamnă că UE crede că îşi poate atinge obiectivul vaccinării a cel puţin 70% dintre europenii adulţi până la sfârşitul verii doar cu vaccinuri livrate de către alianţăa americano-germană Pfizer-BioNTech şi compania ameriană Moderna.

Oficialul citat apreciază însă că este prematur să spună dacă UE ar urma să încheie în viitor alte contracte cu cei doi giganţi farmaceutici.

Această decizie marchează o nouă distanţarea a UE de laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca, după ce grupul a revizuit în scădere puternică, la începutul anului, obiectivul livrării vaccinului său uniunii, incovând probleme de producţie.

Vaccinurile AstraZeneca-Oxford şi Johnosn&Johnson sunt autorizate în UE, în pofida semnalării unor cazuri atipice de formarea a unor cheaguri de sânge în urma administrării lor.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) subliniază că beneficiile celor două vaccinuri sunt maiimportante decât aceste efecte secundare rare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă