Bilanț coronavirus în România, 8 ianuarie. Peste 6.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

2 săptămâni in urmă 12

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru sâmbătă, 8 ianuarie 2022, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.036 cazuri de infectări cu coronavirus şi 26 de decese.

Bilanţul infectărilor cu Covid

Shutterstock

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 8 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 6.036 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 26 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Lista completă a restricţiilor anti-Covid impuse de Guvern

Vom respira, din nou, prin mască şi pe stradă. Măştile textile sau de plastic vor fi interzise, aşa că în spaţiile publice închise sau deschise e obligatoriu să avem mască medicală sau FFP2. Măsura va fi adoptată până la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit surselor Observator. "Pe stradă se va purta cu excepţia momentului în care ai activităţi individuale. La staţia de autobuz, la staţia de metrou, când te duci pe stradă şi sunt alţi oameni", a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

Mai-marii din Guvern au lăsat pentru mâine decizia de scurtare a perioadei de carantină şi izolare de la 14 la 10 zile pentru persoanele vaccinate sau pentru cei care au mai trecut prin boală. Magazinele şi restaurantele vor rămâne în continuare deschise până la ora 22.00. Vor exista limitări de capacitate pentru restaurante, terase, cafenele, meciuri sau spectacole. În continuare, doar cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau care au un test negativ pot merge în astfel de locuri, la jumătate din capacitate. Creşte incidenţa, măsurile se modifică.

"Reducere la 30 la sută a unor capacităţi de primire a persoanelor, de exemplu în cinematografe, dincolo de 1 la mie şi o altă reducere dincolo de trei la mie la alte activităţi, cum sunt restaurantele, care vor scădea la 30 la sută capacitate când se ajunge la trei la mie", a declarat Raed Arafat, şeful DSU. Concertele și festivalurile în aer liber se pot desfășura cu cel mult 1000 de spectatori, iar la mitinguri pot participa doar 100 de persoane.

O nouă măsură ar putea fi şi testarea săptămânală pentru cei care lucrează în domenii esenţiale şi infrastructura critică. "Una dintre infrastrucrile critice e centrala nucleară", a declarat Raed Arafat"Angajații noștri și familiile lor cu prietenii și rudele pot sa vină aici să facă testul", a declarat Dragoş Popa, vicepreşedinte sindicat energie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă