Bilanț coronavirus în România, 14 ianuarie. Creşte numărul infectărilor; a doua zi consecutivă cu peste 9.500 de cazuri noi

1 săptămână in urmă 13

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru vineri, 14 ianuarie 2022, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9.884 cazuri de infectări cu coronavirus şi 27 de decese.

Bilanț coronavirus în România, 14 ianuarie.

Shutterstock

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 30 de decese, dintre care 3 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

OMS, despre riscurile variantei Omicron

Varianta Omicron a COVID-19 este periculoasă - şi în special pentru cei care nu au fost vaccinaţi împotriva bolii, a avertizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit The Guardian.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat că uriaşa creştere globală a cazurilor este determinată de Omicron, dar a insistat că nu ar trebui să ne predăm în faţa ei. „În timp ce varianta Omicron provoacă o boală mai puţin severă decât Delta, ea rămâne periculoasă, în special pentru cei nevaccinaţi”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă. 

El a continuat: „Nu trebuie să permitem acestui virus să circule sau să fluturăm steagul alb, mai ales când atât de mulţi oameni din jur rămân nevaccinaţi. În Africa, peste 85% din populaţie nu a primit o doză de vaccinNu putem pune capăt fazei acute a pandemiei decât dacă nu reducem acest decalaj

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă