BILANŢ CORONAVIRUS 9 ianuarie 2022. Aproape 5000 de cazuri în prima zi cu noi restricţii. Bucureştiul intră în scenariul galben

2 săptămâni in urmă 15

BILANŢ CORONAVIRUS 9 ianuarie 2022. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.712 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 14 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

BILANŢ CORONAVIRUS 9 ianuarie 2022. Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, duminică, de 2.17 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 1,76 la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

BILANŢ CORONAVIRUS 9 ianuarie 2022. Reprezentanţii MedLife anticipează că în perioada imediat următoare numărul infectărilor raportate zilnic va creşte alarmant din cauza contagiozităţii ridicate a noii tulpini, putând să ajungă chiar la 50.000 de cazuri/zi în două săptâmâni, în condiţiile unei testări adecvate.

BILANŢ CORONAVIRUS 9 ianuarie 2022. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, sâmbătă, că aproape 41.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 8.000 cu prima doză.

Beatrice Mahler: Este extrem de dur să vezi oameni care înainte de Covid îşi creşteau nepoţii, iar după Covid nu pot să se ridice să bea apă

BILANŢ CORONAVIRUS 9 ianuarie 2022. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat vineri că încă nu este târziu pentru adoptarea certificatului verde COVID.

Întrebată într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria dacă este târziu pentru adoptarea certificatului verde, Adriana Pistol a spus: „În acest moment, încă nu este târziu, dar sigur că la un moment dat, dacă creşterea numărului de cazuri va fi foarte mare, în câteva săptămâni s-ar putea să devină într-adevăr târziu”.  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis reducerea perioadelor de carantină, începând de sâmbătă.

Valul 5 ameninţă România: 50.000 de cazuri pe zi în următoarele două săptămâni, potrivit unei analize MedLife

Perioada de carantină va fi de cinci zile pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Pentru restul persoanelor, carantina se va reduce de la 14 la 10 zile. Aceleaşi reguli vor fi valabile şi pentru contacţii direcţi ai persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2.

Purtarea măştii a redevenit obligatorie şi în aer liber începând de sâmbătă şi nu vor mai fi permise măştile textile, ci doar cele tip medical sau FFP2, a transmis Guvernul. „Izolarea este 7 zile pentru pozitivii care sunt vaccinaţi şi 10 pentru cei care nu sunt vaccinaţi”, a mai precizat sursa citată. Persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile nu intră în carantină la sosirea in România dacă vin din state UE, indifferent de zona în care sunt clasate acestea (verde, galbenă, roşie). Aceste persoane nu intră în carantină la sosirea în România din state terţe, indifferent de zona în care sunt clasate acestea, dacă prezintă rezultatul negative al unui test RT-PCR nu mai vechi de 48 de ore.

Informaţii complete despre noile reguli pot fi accesate AICI.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile fac 5 zile de carantină dacă vin din state terţe şi nu prezintă rezultatul negative al unui test RT-PCR nu mai vechi de 48 h. De asemenea, ele fac 5 zile de carantină dacă sunt contact direct cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2 sau 7 zile de izolare pentru persoanele care sunt pozitive cu SARS-CoV-2.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă