Bilanţ coronavirus 6 ianuarie 2022. Valul 5 vine în ritm galopant, peste 6000 de cazuri în 24 de ore

2 săptămâni in urmă 16

Bilanţ coronavirus 6 ianuarie 2022.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 6.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 44 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Bilanţ coronavirus 6 ianuarie 2022. Medicul Virgil Musta a explicat că, în prezent, România este abia la începutul valului 5 al pandemiei și că situația s-ar putea înrăutăți rapid. ”Ne pregătim pentru al cincilea val. Nu știu dacă am intrat propriu-zis, cred că abia suntem încă la început. Toate țările când intră au un număr mare de creștere, e o fază ascendentă foarte mare. Și la noi a început să crească numărul de cazuri zilnice, dar suntem la început”, explică medicul Virgil Musta.

Explozie de infectări cu tulpina Omicron în România. Aproape 100 de noi cazuri, raportate în doar două zile
Varianta omicron ar putea genera variante ale SARS-CoV-2 şi mai periculoase, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Multiplicarea cazurilor de îmbolnăvire cu varianta omicron a SARS-CoV-2 în lume ar putea spori riscul apariţiei unei noi variante mai periculoase a noului coronavirus, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

În pofida faptului că varianta omicron se răspândeşte în mod fulgerător în lume, ea pare mai puţin patogenă decât se temea iniţial şi alimentează speranţa unei depăşiri a pandemiei covid-19.

Însă creşterea abruptă a nivelul îmbolnăvirilor poate avea şi un efect invers, declară AFP o reprezentantă de la OMS în Situaţii de Urgenţă, Catherine Smallwood.

”Cu cât omicron se răspândeşte, se transmite şi se replică mai mult, cu atât este mai susceptibilă să genereze o nouă variantă”, avertizează ea.

”În prezent, omicron este mortală, ea poate cauza moartea (…). Poate un pic mai puţin decât (varianta indiană) delta, dar cine poate şti ce ar putea să genereze viitoarea variantă?”, declară ea.

Italia ia măsuri extreme în faţa recordului de infectări. Impune vaccinarea obligatorie pentru TOATE persoanele de peste 50 de ani
Bilanţ coronavirus 6 ianuarie 2022. Europa a înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de covid-19 de la începutul pandemiei covid-19 şi peste cinci milioane de cazuri noi în ultima săptămână din 2021, ceea ce ”eclipsează aproape tot ceea ce am văzut până acum”, declară Catherine Smallwood.

”Ne aflăm într-o fază foarte periculoasă. Nivelul contaminării creşte în mod foarte semnificativ în Europa Occidentală, iar impactul real al acestui lucru nu este încă clar”, avertizează ea.

Tulpina Omicron pune stăpânire pe Europa. Sute de mii de infectări, raportate în Franţa, Italia şi Marea Britanie
”La nivel individual, riscul spotalizării este probabil mai mic în cazul omicron decât în cazul delta, însă per ansamblu omicron ar putea constitui o ameninţare mai importantă, din cauza numărului mare de cazuri”, estimează ea.

”Atunci când creşte numărul de cazuri atât de semnificativ, este probabil ca un număr mult mai mare de persoane cu boli grave să ajungă la spital, eventual să moară”, subliniază ea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă