Bilanţ coronavirus 23 noiembrie 2020. Scade numărul cazurilor noi de Covid

3 luni in urmă 13

Bilanţ coronavirus 23 noiembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 4.207 cazuri noi de infectare cu coronavirus, 1.307 fiind în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 130 de persoane au decedat. 1.160 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

Până astăzi, 23 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 296.844 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.207 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Bilanţ coronavirus 23 noiembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 5.837 cazuri noi de infectare cu coronavirus, 1.222 fiind în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 131 de persoane au decedat. 1.174 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

Vaccin coronavirus. Va mai fi obligatorie masca după imunizare? Răspunsul coordonatorului campaniei de imunizare
”Până astăzi, 22 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 418.645 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 295.148 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 5.837 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Bucureşri – 1.222, Braşov – 609, Prahova – 399, Ilfov – 377, Sibiu – 349, Argeş şi Iaşi – 312.

Bilanţ coronavirus 23 noiembrie 2020: Klaus Iohannis discută cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID

Preşedintele Klaus Iohannis are o şedinţă, luni, cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, Nicolae Ciucă, Marcel Vela şi Nelu Tătaru, pentru a discuta despre campania de vaccinare anti-COVID-19, anbordată ca o problemă de securitate naţională.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea luni, 23 noiembrie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu tema Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională, la care vor participa Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a afirmat, încă de vineri, că a convocat această şedinţă pentru luni, întrucât campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, este o chestiune de securitate naţională. „Pentru asta, am convocat o întâlnire, o şedinţă, pentru luni, şedinţă la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională”, a explicat Iohannis.

Săptămâna trecută, şeful statului anunţa că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va fi coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional.

Iohannis spunea, marţi, că a avut a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. El anunţa, totodată, că strategia de vaccinare anti-COVID 19 va fi făcută publică săptămâna aceasta. El reitera că vaccinarea va începe etapizat.
Klaus Iohannis afirma că trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie eficientă de vaccinare care să ne permită să revenim cât mai repede la normalitate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă