Bilanţ coronavirus 23 martie. Un nou record la ATI. Aproape 6.200 de cazuri noi COVID şi 174 de decese

3 săptămâni in urmă 2

Bilanţ coronavirus 23 martie. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi noile date privind răspândirea COVID-19 în România.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 907.007 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 814.182 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.149 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22. Capitala poate intra în carantină oricând

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.229 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Bilanţ coronavirus 23 martie

Citeşte şi: Beatrice Mahler nu este de acord cu carantinarea Bucureștiului: ”Aduce restricții și reguli dure. Este greu să le ducem”

Primul centru de vaccinare non-stop, deschis la Timişoara. „Vaccinările se fac exclusiv în baza unei programări, nu există alte scurtături”

Primul centru de vaccinare non-stop se află la Centrul permanent din Clinica de Ortopedie a Spitalului Județean Timișoara. A fost deschis marţi dimineaţă, la ora 8. Primii oameni care au venit să se înscrie au fost întâmpinaţi de medici şi asistente. Aici vor fi imunizați 480 de oameni, zilnic, cu ser Pfizer. Sunt opt fluxuri de vaccinare, patru ziua și patru noaptea.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: „Luna septembrie rămâne un termen realist pentru atingerea pragului de imunizare”. Medicii de familie vor vaccina din aprilie

„Organizăm acest centru de vaccinare, primul din România, după modelul israelian. Deja am vaccinat câteva persoane, răspunsul a fost extrem de pozitiv, dându-ne o mare satisfacție că ideea pe are am avut-o la Spitalul Județean a fost bună și anume că oamenii doresc un centru disponibil 24/24 din ore. În primele ore de la deschidere deja s-au înscris 3.000 de persoane. Deja pentru primele zile avem un grade de ocupare de 100%.

Nu trebuie să ne facem griji că rămân doze nefolosite. Vaccinările se fac exclusiv în baza unei programări, nu există alte scurtături. A fost o idee a Spitalului Județean împreună cu DSP. Ideea a fost îmbrățișată și de București și CNCAV astfel că am primit opt fluxuri să vaccinăm cel puțin 480 de persoane pe zi”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara, conform Tion.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă