Bilanţ coronavirus 15 martie. Presiune mare la ATI, aproape 3.000 de cazuri noi COVID în 24 de ore

2 luni in urmă 3

Bilanţ coronavirus 15 martie. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat noile date privind răspândirea COVID-19 în România.

Până astăzi, 15 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 862.681 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 787.392 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.972 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Bilanţ coronavirus 15 martie

Şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii pe tema creşterii numărului de locuri la ATI pentru pacienţii COVID. Coadă de ambulanţe în curtea Spitalului Pantelimon

Situaţie alarmantă în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din România din cauza valului trei COVID. Numărul infectărilor cu virusul SARS-COV 2 a crescut din nou, dar cel mai îngrijorător este că sunt mulţi care fac o formă gravă a bolii.

Duminică au fost raportate 4.383 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Alte 44 de persoane infectate cu coronavirus au murit (28 bărbați și 16 femei). În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.829. Dintre acestea, 1.232 sunt internate la ATI. În toată țara, mai sunt libere doar 30 de paturi la ATI pentru bolnavii de COVID. În București, duminică seara, deja nu mai era niciun pat liber.

Premierul Florin Cîțu a cerut creșterea numărului de paturi ATI pentru bolnavii de COVID la 1.600. De asemenea, a solicitat Inspecției Sanitare de Stat să țină zilnic evidența locurilor de la terapie intensivă.

În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii a organizat luni o şedinţă cu reprezentanţii spitalelor COVID şi suport COVID din Bucureşti privind creşterea numărului de paturi de Terapie Intensivă, au declarat surse medicale, citate de AGERPRES.

Potrivit aceloraşi surse, la şedinţă iau parte ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, precum şi reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Citeşte şi: Medicul Virgil Musta: „Ne confruntăm cu cazuri de COVID-19, la persoane tinere, cu evoluţie rapidă”

O altă şedinţă cu reprezentanţi ai spitalelor judeţene şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică urmează să aibă loc luni, cel mai probabil începând cu ora 11,00, au precizat sursele citate.

Citeşte şi: Dr. Alexandru Rafila subliniază necesitatea regândirii sistemului medical pentru bolnavii COVID: „Împărţirea în spitale COVID şi non-COVID nu mai este de actualitate”

Bucureştiul a raportat duminică 1.179 noi infectări cu virusul SARS-COV 2. Toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate. Ambulanțele stau la coadă pentru a lăsa pacienții.

Şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii pe tema creşterii numărului de locuri la ATI pentru pacienţii COVID. Coadă de ambulanţe în curtea Spitalului PantelimonŞedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii pe tema creşterii numărului de locuri la ATI pentru pacienţii COVID. Coadă de ambulanţe în curtea Spitalului Pantelimon
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă