Bihor: Primăria Oradea a demolat o construcție în care a funcționat un restaurant chinezesc și care încălca normele de urbanism

4 zile in urmă 25

O construcția în care a funcționat un restaurant chinezesc, pe str. Calea Aradului nr. 31, în municipiul Oradea, a fost demolată de Primărie, după ce contractul pe care firma proprietară îl avea încheiat cu municipalitatea a expirat. Construcția încălca normele locale de urbanism, relatează ebihoreanul.ro.

Utilajele specifice lucrărilor de demolare au descins la adresa imobilului, marți, spre nemulțumirea proprietarului restaurantului care funcționa ca amenajare tip terasă închisă la parterul unui bloc. Miercuri, totul era pus la pământ, iar muncitorii recuperau materialele care puteau fi refolosite.

Demolarea a fost cât se poate de justificată, au transmis reprezentanții Primăriei Oradea. „S-a pus în aplicație o dispoziție a primarului privind eliberarea amplasamentului, pentru că nu se mai deținea un titlu valabil”, a declarat miercuri pentru ebihoreanul.ro Claudia Bonchiș, angajată a biroului de presă din Primăria Oradea.

Concret, contractul pe care firma Ropet Impex l-a încheiat cu Primăria Oradea în anul 2000 pentru concesionarea unei suprafețe de 183 de mp de pe domeniul public a expirat în vara acestui an, iar municipalitatea nu a mai avut nicio intenție să îl prelungească.

De altfel, încă de anul trecut, a notificat societatea comercială că nu va mai prelungi contractul, mai cu seamă că firma a contruit respectivul restaurant fără să respecte normele locale de urbanism, relatează ebihoreanul.ro

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă