Biden, despre violențele de la Capitoliu: Protestatarii antirasism ar fi fost tratați "foarte diferit" / Susținătorii lui Trump - "teroriști"

1 lună in urmă 45

Președintele ales Joe Biden a declarat joi că este convins că protestatarii antirsiști ar fi fost tratați „foarte diferit” în comparație cu susținătorii lui Donald Trump care au făcut ravagii la Washington cu o zi înainte, relatează AFP. De asemenea, el l-a acuzat joi pe Donald Trump că a „declanșat un atac nemilos asupra instituțiilor democratice americane”, după violențe fără precedent comise de susținătorii săi de pe Capitol Hill miercuri.

„Dacă aceasta ar fi fost o manifestare a mișcării Black Lives Matter, aceștia ar fi fost tratați foarte diferit de gloata arțăgoasă care a atacat Capitoliul, știm cu toții că este adevărat și că este inacceptabil”, a spus el într-un discurs din orașul său natal, Wilmington.

„Ieri am văzut cu ochii mei una dintre cele mai întunecate zile din istoria noastră”, a pus Joe Biden, numind „teroriști” pe cei care au participat la aceste probleme.

Donald Trump a vorbit miercuri mulțimii, încurajându-i pe susținătorii săi să avanseze spre Congres, înainte de a publica un videoclip în care a repetat fără dovezi că alegerile le-au fost „furate” și a le transmite că protestatarii ”sunt foarte speciali”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă