Betty Grable, prima femeie cu picioarele asigurate pentru un milion de dolari

2 săptămâni in urmă 10

  • Regina anilor ’40, Betty Grable, a fost onorată să aducă „fericirea” trupelor de militari
  • Fiica starului de film Betty Grable, Victoria Colucci, a destăinuit despre viața și moștenirea mamei sale într-un nou interviu
  • Moștenirea lui Betty Grable și a picioarelor sale de milioane de dolari încă trăiește la aproape 50 de ani de la moartea ei

Minunata starletă a Epocii de Aur a Hollywood-ului s-a afirmat ca una dintre cele mai frumoase fete din America în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Fotografia celebră a lui Grable a fost împărțită printre soldați în timpul războiului. Aceasta includea un cadru în care actrița purta un costum de baie alb. Fotografia făcea parte dintr-o ședință de promovare pentru filmul „Sweet Rosie O’Grady” din 1943. Aproape trei milioane de exemplare au fost vândute.

Frank Powolny este omul din spatele fotografiei iconice alb-negru. În timpul unui interviu din 1982, el a povestit ședința foto cu bomba blondă.

„Am întrebat-o pe Betty dacă ar vrea să aibă o poză de spate, doar pentru a fi diferită”, a spus el. „Ea a spus ‘Da’ și a început să facă pe clovnul. ‘Vrei așa?”, a întrebat ea, pozând. Iar eu am spus: ‘Da'”.

„Am făcut doar două fotografii cu acea postură”, a continuat Powolny. „A fost a doua poză care a devenit celebră”.

Corpul vedetei din „How to Marry a Millionaire” a devenit atât de faimos, încât picioarele ei au fost asigurate chiar și pentru 1 milion de dolari.

Fiica lui Grable, Victoria Colucci, a vorbit recent pentru Closer Weekly despre regretata ei mamă și despre motivul pentru care actrița s-a simțit onorată că a fost iubită de trupe.

„Ea spunea doar că era o dansatoare care știa să joace”, a spus Colucci. „Dar ea simțea că una dintre cele mai mari realizări ale ei în viață a fost să aducă puțină fericire soldaților noștri.”

„Primea scrisori de la soldați și ea le răspundea”, a continuat ea. „Era mândră că a ajutat să lumineze lumea când era atât de întuneric.”

Grable a făcut 40 de filme de-a lungul carierei sale și a fost cea mai bine plătită celebritate din Tinseltown între 1943 și 1951. Se pare că a câștigat aproximativ 300.000 de dolari pe an la acea vreme.

Viața ei a fost curmată în 1973, când a murit de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani.

The post Betty Grable, prima femeie cu picioarele asigurate pentru un milion de dolari appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă