Benzina s-a scumpit cu 20% de la începutul pandemiei de coronavirus şi până acum

1 săptămână in urmă 9

De Simona Vasiac.
Publicat: 25.04.2021, 11:37.
Actualizat: 25.04.2021, 11:39

Plătim mai mulți bani pentru carburanţi şi asta se vede în portofelul românilor. Faţă de luna aprilie a anului trecut, şoferii lasă acum la pompă mai mult cu un leu pentru fiecare litru de benzină. 

  • Un litru de benzină a ajuns să coste 5 lei şi 50 de ani.

Benzina s-a scumpit cu peste 20% în 12 luni, motorina cu 15%. Șoferii lasă acum la pompă cu un leu mai mult ca în aprilie anul trecut, pentru un litru de benzină, care a trecut iar de 5 lei și 50 de bani.

Dacă majorarea continuă, vom vedea efectele și la raft. Românii plătesc însă, în continuare, al doilea cel mai mic preț din Europa la benzină și motorină, după bulgari.

Benzina s-a scumpit cu peste 20% în 12 luni, iar motorina cu 15%. Mai exact, anul trecut, în luna aprilie, un litru de benzină costa 4 lei și 51 de bani, iar cel de motorină era 4,71 de lei. Acum, un șofer plătește pentru un litru de benzină 5 lei şi 50 de bani, iar pentru un litru de motorină aproximativ 5,42 de lei.

Potrivit serviciului de monitorizare a prețurilor la carburanți al Comisiei Europene, românii plătesc însă, în continuare, al doilea cel mai mic preț din Europa la benzină și motorină, după bulgari.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă