Benjamin Netanyahu însărcinat de președintele israelian cu formarea noului guvern

1 lună in urmă 4

Președintele israelian l-a însărcinat pe Benjamin Netanyahu să formeze un nou guvern în urma alegerilor recente, care nu au produs un câștigător clar.

Preşedintele israelian l-a însărcinat pe Benjamin Netanyahu cu formarea noului Guvern

Profi Media

Netanyahu trebuie să formeze noul guvern

Benjamin Netanyahu, prim-ministru interimar al Israelului a primit cel mai mare sprijin din partea parlamentarilor pentru a încerca să formeze o coaliție de guvernământ. Nici el, nici partidele de opoziție nu au obținut suficiente voturi în sondajele de luna trecută pentru a putea forma singuri un guvern. În cazul în care domnul Netanyahu eșuează, sarcina va fi transmisă altcuiva.

Netanyahu are la dispoziţie 28 de zile pentru a încerca să obțină sprijin suficient de la alte partide din parlament, după care poate solicita o prelungire de două săptămâni. Netanyahu, care conduce partidul de dreapta Likud, a primit 52 de voturi - cu șapte mai multe decât principalul lider de opoziție Yair Lapid al partidului de centru-stânga Yesh Atid.

Nu este clar, totuși, dacă Netanyahu va putea forma o coaliție de guvernământ viabilă. Pentru a obține o majoritate parlamentară, el va necesita sprijinul unui alt partid naționalist de dreapta, Yamina, condus de un rival politic, precum și al unui partid arab, Raam. Niciunul dintre ei nu s-a angajat să-i acorde sprijin lui Benjamin Netanyahu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

benjamin netanyahu israel alegeri guvern
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă