Belgia își închide granițele pentru orice deplasări neesențiale

1 lună in urmă 32

Persoanele care vor să călătorească din sau spre Belgia vor fi obligate să prezinte un motiv valid - cum ar fi îndatoriri familiale ori studii - pentru a li se permite trecerea frontierei, potrivit deciziei Comitetului naţional de criză, citat de presa locală și preluat de Agerpres.

Regulile li se aplică şi rezidenţilor belgieni, care vor fi nevoiți să intre în carantină de 7 zile la revenirea în țară și să prezinte teste PCR negative în prima şi în ultima zi de izolare.

Totuşi, lucrătorii esenţiali şi cei din transporturi vor fi în continuare autorizaţi să se deplaseze în afara ţării.

Înăsprirea condițiilor de călătorie a fost decisă pentru că, potrivit premierului belgian, deși autoritățile au descurajat călătoriile de Crăciun şi Anul Nou, 160.000 de oameni au plecat totuşi în străinătate, unii transportând virusul \"în valize\" - după cum s-a exprimat el - la revenirea în ţară.

Belgia, stat cu 11,5 milioane de locuitori, a fost puternic lovită de pandemie. Chiar dacă numărul de infectări şi cel de spitalizări sunt în prezent stabile şi relativ scăzute faţă de unii vecini europeni, bilanţul deceselor a depăşit 20.000.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă