Belgia, afectată din nou de inundații în urma unor furtuni puternice

2 luni in urmă 19

Furtunile violente au provocat, sâmbătă seară, noi inundații în mai multe zone din Belgia, la zece zile după după ce ploile torențiale din estul Valoniei au dus la revărsări de apă ce au lăsat în urmă 36 de morți, notează AFP, citată de Agerpres.

După furtunile de sâmbătă, cea mai afectată provincie este Namur din sudul țării. În urma ploilor puternice, 11 localități de pe valea râului Meuse au fost inundate. Apele au intrat în pivnițe și case și au distrus drumuri și mașini.

Un zid s-a prăbușit peste o șosea la Namur și mai multe locuințe au fost evacuate. În oraşul Dinant, inundațiile au afectat mai ales zona gării, mai multe mașini fiind luate de ape, unele ajungând chiar să blocheze o trecere de cale ferată. Din fericire, de această dată, nu au existat victime.

Purtătorul de cuvânt al centrului național de criză, Antoine Iseux, a declarat pentru AFP că situația s-a stabilizat și că nu se compară cu inundațiile din perioada 14-15 iunie.

În urmă cu zece zile, Belgia s-a confruntat cu inundații fără precedent. 36 de persoane au murit în regiunea Liege, iar în continuare alte șapte sunt date dispărute, potrivit celor mai recente date oficiale.

Autoritățile din Liege au monitorizat situația creată de ploile de sâmbătă și au anunțat că nu se așteaptă ca râurile să iasă din nou din matcă în acest weekend. Prin urmare, s-a luat decizia că evacuarea locuitorilor din zonă nu este necesară în acest moment.

⛈ Outre Dinant, la ville de Namur en Belgique a également subi des précipitations diluviennes et des inondations au passage de l'orage, ici rue de Bomel. (© Mevlut Nart) pic.twitter.com/nZeoZtzNlh

— Météo Express (@MeteoExpress) July 24, 2021

⛈ De nouvelles inondations dramatiques (mais localisées) ont touché Dinant en Belgique (province de Namur) ce soir au passage d'un orage diluvien ! (© Scotty Noel) pic.twitter.com/rJBOcnGNwx

— Météo Express (@MeteoExpress) July 24, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă