Belgia a bătut palma pentru antivirale de la Pfizer şi Merck: Ce cantități vor ajunge în țară

1 săptămână in urmă 13

În prezent, numeroase guverne depun mari eforturi pentru a achiziţiona antiviralul Paxlovid, pastila dezvoltată de Pfizer. În schimb, Molnupiravir, dezvoltat în comun de Merck şi Ridgeback Biotherapeutics, se confruntă cu probleme după rezultatele dezamăgitoare din studiul clinic, Franţa anunţând deja în decembrie anularea comenzii sale pentru acest medicament, relatează Agerpres.

Protocolul de tratament cu antiviralul de la Pfizer constă în administrarea câte unei pastile dimineaţa şi seara, timp de trei zile. În cazul tratamentului de la Merck, se administrează câte o pastilă dimineaţa şi una seara, timp de patru zile.

Până în prezent, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu a autorizat niciunul dintre cele două medicamente. În schimb, EMA a emis o recomandare vizând administrarea lor ca tratamente de urgenţă, în contextul în care statele Uniunii Europene se confruntă cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri, cauzată de varianta Omicron, mult mai contagioasă, a virusului SARS-CoV-2.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă