Belarus a fost descalificată de la Eurovision 2021, după ce a propus a doua melodie cu versuri nepotrivite

1 lună in urmă 2

Organizatorii Eurovision Song Contest 2021, care va avea loc la Rotterdam, Olanda, au descalificat Belarus din concurs pentru că a înscris a doua melodie care ar încălca regulile competiției, informează BBC.

În urmă cu două săptămâni, Belarusului i s-a solicitat să trimită o nouă piesă, după ce s-a ridicat problema că prima melodie avea un subtext politic.

Dar melodia propusă a doua oară, care aparție ca și prima trupei
Galasy ZMesta, a fost considerată nepotrivită de organizatorii concursului.

Într-o declarație, Uniunea Europeană a Radiodifuziunii, organizatoarea concursului Eurovision, a anunțat că a „examinat cu atenție noua înregistrare pentru a evalua eligibilitatea sa de a concura”.

Astfel,, „s-a ajuns la concluzia că și noua piesă a încălcat regulile concursului, care asigură că Eurovision nu este instrumentalizat sau discreditat”.

Din păcate, Belarusul nu va participa la cel de-al 65-lea concurs Eurovision din luna mai


Uniunea Europeană a Radiodifuziunii :

Prima piesă propusă de Belarus, „I Will Teach You”, o melodie a lui Galasy ZMesta, conținea versuri precum „Te voi învăța să te supui regulilor”, determinând o reacție din partea reprezentanților opoziției.

Mulți s-au îngrijorat că permiterea unui astfel de cântec ar legitima suprimarea violentă a protestelor din Belarus.

Uniunea Europeană a Radiodifuziunii (EBU), organizatorii Eurovision, au convenit că versurile nu sunt adecvate și a ordonat Belarusului să-și prezinte din nou intrarea, dacă doresc să participe la concursul din luna mai.

„Încep să ne preseze pe toate fronturile. Chiar la Eurovision, văd. Vom face o altă melodie. Vedeți că totul este politizat”, a recaționat atunci Alekandr Lukașenko.

Trupa, Galasy ZMesta, este cunoscută pentru ironia cu care a tratat protestelor anti-guvernamentale.

Demonstrații mari au avut loc în Belarus anul trecut, după ce Alexander Lukașenko a obținut victoria în alegerile prezidențiale disputate.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă