Belarus a blocat site-ul Deutsche Welle / Ministerul Informației de la Minsk pretinde că site-ul conținea link-uri considerate extremiste de către tribunale / Reacția DW: Absolut ridicol. Un act de disperare

1 lună in urmă 16

Autorităţile din Belarus au blocat site-ul Deutsche Welle (DW), a anunţat vineri postul internaţional finanţat de statul german la sediul său din Bonn, relatează dpa, citată de Agerpres.

Conţinutul său în 32 de limbi nu a putut fi accesat în acest stat est-european. Alte site-ri de ştiri au fost de asemenea blocate, potrivit dpa.

Potrivit site-ului DW, Ministerul Informaţiei din Belarus a justificat acest pas afirmând că materiale ale postului conţineau linkuri care au fost considerate extremiste de tribunale din Belarus.

Directorul general al DW, Peter Limbourg, a catalogat decizia drept „absolut ridicolă”. El a descris acţiunea drept un „act de disperare” al autorităţilor de la Minsk.

Un purtător de cuvânt al MAE german a declarat că ambasadorul ţării la Minsk a cerut explicaţii MAE belarus şi a cerut ca accesul la site să fie restabilit.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a luat măsuri pentru a închide media independente, organizaţiile pentru apărarea drepturilor şi opozanţii politici din ţară după o serie de proteste de amploare în vara şi toamna anului trecut.

Drept răspuns, UE şi SUA, care au respins rezultatele alegerilor din 2020 din Belarus, au impus sancţiuni împotriva fostei republici sovietice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă