Beijingul transmite că nu se teme de un conflict cu SUA. "Dacă este confruntare, China nu se va teme şi va lupta până la sfârşit"

4 săptămâni in urmă 38

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 10:23

0 citiri

Beijingul transmite că nu se teme de un conflict cu SUA. "Dacă este confruntare, China nu se va teme şi va lupta până la sfârşit"

China nu se teme de confruntare cu Statele Unite, dar ar saluta cooperarea cu SUA dacă ar fi în avantaj reciproc, a afirmat luni ministrul chinez de externe Wang Yi, transmite Reuters.

"Dacă este confruntare, China nu se va teme şi va lupta până la sfârşit", spune şeful diplomaţiei de la Beijing într-un discurs postat pe site-ul MAE chinez în care atribuie problemele din relaţiile bilaterale unor "opinii eronate strategice" din partea SUA.

Wang insistă în discurs că nu este "nimic rău" într-o competiţie, dar aceasta trebuie să fie "pozitivă".

Potrivit Xinhua, ministrul de externe, care a făcut aceste remarci în deschiderea unui simpozion consacrat situaţiei internaţionale şi diplomaţiei chineze în 2021, a făcut apel la SUA să coopereze cu China pentru a găsi modalităţi de coexistenţă paşnică.

Unii din Statele Unite nu sunt dispuşi să admită că şi alte ţări au dreptul la dezvoltare, că şi China devine mai puternică şi progresează şi că SUA şi China pot obţine avantaje reciproce, în schimb încearcă să formeze o tabără pentru îngrădirea Chinei, a notat Wang.

"Cuvintele şi faptele eronate ale părţii americane nu doar că afectează grav interesele celor două popoare, ci au şi un impact serios asupra păcii şi stabilităţii mondiale", a mai afirmat şeful diplomaţiei chineze, adăugând că "se speră ca SUA să implementeze sincer consensul la care au ajuns liderii celor două ţări, să-şi respecte angajamentele şi să coopereze cu China pentru a explora modalităţi de coexistenţă paşnică între cele două mari state".

Citeste si:

Patru morți și mai mulți răniți după ce un pod s-a părbușit peste o autostradă din China VIDEO

Patru persoane au murit și opt au fost rănite după ce un pod s-a prăbușit peste o autostradă din orașul chinez Ezhou, în provincia Hubei. Trei TIR-uri au căzut odată cu podul, iar o...

SUA, noi sancţiuni economice împotriva Chinei din cauza persecutării minorităţii uigure

Statele Unite au adoptat joi, 16 decembrie, sancţiuni economice împotriva unor companii de biotehnologie şi de înaltă tehnologie chineze, acuzându-le că au o contribuţie la amplificarea...

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă