Bechet, primul oraș care implementează carantina de noapte în valul 4 al pandemiei

1 lună in urmă 21


Circulația persoanelor va fi interzisă între orele 20 și 5 în orașul doljean Bechet, până pe 17 septembrie, a decis Comitetul Județean de Urgență Dolj, după ce rata de incidență în localitate a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Măsura se va aplica doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, relatează Gazeta de Sud.


Astfel, Bechet devine primul oraș care ia o asemenea măsură de la începutul valului 4 în România.


Odată cu implementarea acestei măsuri, localnici pot ieși din casă, între orele 22 și 5, doar în interes de serviciu, pentru asistență medicală, pentru îngrijirea/însoțirea copilului sau pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, a celor bolnave sau cu dizabilități și în cazul decesului unui membru al familiei.


De asemenea, magazinele vor fi deschise doar între orele 5.00 – 18.00, iar după acest interval pot rămâne deschise doar farmaciile, benzinăriile și activitățile cu livrare la domiciliu.


 Dacă situația nu se schimbă până pe 13 septembrie, școlile rămân închise, iar elevii vor începe orele online.


Bechet înregistra luni, 6 septembrie, o incidență de 6,62 cazuri la mia de locuitori pentru ultimele 14 zile.


La nivel național, marți a fost depășit pragul de 2.000 de infectări, fiind confirmate 2.033 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după efectuarea a 45.430 de teste, cel mai mare număr înregistrat din 28 aprilie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă