Beatrice Mahler: O parte din personalul angajat în ATI a abandonat lupta

4 săptămâni in urmă 36

Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, susţine că legislaţia este învechită şi nu permite angajarea de personal suficient în secţiile ATI, unde pacienţii au nevoie de îngrijire permanentă, informează News.ro.

România înregistrează 1.505 de pacienţi COVID în secţiile de Terapie Intensivă, iar premierul Florin Cîţu promitea că până astăzi vom avea 1.600 de paturi ATI, însă managerul de la Institutul Marius Nasta reclamă şi deficitul de personal din secţiile ATI.

„La „Marius Nasta” avem în continuare deficit de personal în ATI. Şi pentru posturile care au fost scoase la concurs şi care s-au ocupat, o parte dintre cei care au venit la început în echipă, au abandonat lupta, pentru că nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav, extrem de afectat şi care are nevoie de îngrijire 24 din 24 de ore. Este o suprasolicitare extrem de mare a personalului”, a explicat Beatrice Mahler.

Aceasta a precizat că „legislaţia pe care o avem este foarte veche şi permite angajarea de medici, asistente şi infirmiere în ATI care nu corespunde nevoii de îngrijire a pacientului cu coronavirus”.

„Lucrurile sunt diferire pentru fiecare spital. Pentru “Marius Nasta”, care este în subordinea Ministerului Sănătăţii, posturile pentru medicii de Terapie Intensiva nu au putut fi scoase la concurs pe perioada nedeterminată”, spune Beatrice Mahler.

„Posibilitatea angajării personalului la ATI în aceste moment este doar pe perioada determinată, adică pe perioada stării de alertă. Pe de altă parte, există un deficit de personal la ATI, unii dintre ei sunt medicii, această categorie care este extrem de solicitată în ultmul an, dar asistenţa pacienţilor în aceste secţii nu poate fi susţinută fără infirmiere şi asistenţilor medicali, care şi eu au nevoie de training pentru a face faţă unui număr mare de aparate pe care să ştie sa le folosească. Asistentul de terapie intensivă este, pe lângă sistent medical, şi un tehnician foarte bun”, mai spune Beatrice Mahler.

Sâmbătă, 17 aprilie, patru pacienți ATI infectați cu COVID-19 au fost transferați de la București la Iași.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă