Beatrice Mahler, despre criza oxigenului din spitale: ”A trebuit să reducem presiunea pentru fiecare pacient pentru a asigura o saturaţie de 93%”

4 săptămâni in urmă 31

Duminica, 31 Octombrie 2021, ora 18:05

0 citiri

 ”A trebuit să reducem presiunea pentru fiecare pacient pentru a asigura o saturaţie de 93%”

Managerul Institutului „Marius Nasta” spune că majoritatea directorilor de spitale din România au avut „emoţii” din cauză că stocurile de oxigen.

„Cel puţin în ultimele două săptămâni nu cred că a fost vreun manager dintr-un spital din România care să nu fi trecut prin emoţiile pericolului de a rămâne fără oxigen la pacienţi. Şi noi, la ”Marius Nasta”, am avut astfel de momente, în care ştiam că în câteva ore se termină oxigenul şi am luat legătura cu toate firmele de oxigen. Şi noi, la ”Marius Nasta”, a trebuit să reducem presiunea la oxigen pentru fiecare pacient pentru a asigura o saturaţie de 93% până când aveam aprovizionarea cu oxigen realizată.

Sunt momente dramatice, momente care, suprapuse peste numărul mare de cazuri, dificultatea de tratament a cazurilor, pun reale probleme de presiune nu doar pe conducere, dar şi pe medici şi pe asistente”, a declarat Beatrice Mahler duminică după amiază, într-o intervenţie la Digi 24.

Aceasta a precizat că ţine permanent legătura cu furnizorii de oxigen, pe care susţine că nu îi poate învinovăţi de criza cu care se confruntă sistemul medical sub acest aspect.

„Nu aş vrea să se înţeleagă că este vina lor, ei ne asigură e tot suportul, însă din păcate capacitatea lor de a oferi cantitatea mare de oxigen este pur i simplu limitată de posibilitatea de producţie”, a adăugat Mahler.

Ea subliniat că este importantă solidaritatea spitalelor care trebuie să se ajute unele pe altele atunci când rămân fără stocuri de oxigen.

Citeste si:

 ”Din 1000 de camioane cântărite, 600 aveau depăşiri grave”

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă susţine că există monopoluri ce au legătură cu lumea politică și care controlează domeniul materialelor de construcție. „În zona...

Cu cât va fi subvenționată gigacaloria în București. Promisiunea făcută de Nicușor Dan

Primarul Capitalei afirmă că nu știe procentul cu care va creşte preţul gigacaloriei, întrucât nu a fost stabilit tariful pentru transportul agentului termic, însă dă asigurări că...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă