Beatrice Mahler, despre cazurile cu noile tulpini de COVID: Formele sunt severe şi media de vârstă la pacienţi este mult mai mică

3 săptămâni in urmă 2


Noua tulpină britanică circulă în peste 60% din judeţele ţării, iar managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că în fiecare noapte trebuie suplimentate paturile din Secția COVID a unității medicale pe care o conduce, pentru a face față numărului de pacienți care ajung la spital cu insuficiență respiratorie. informează News.ro.


"Este o situaţie extrem de dificilă şi practic trebuie să ne mobilizăm toate resursele pe care le avem”, a declarat, luni seară, la B1 TV, Beatrice Mahler.


Sunt mai multe tulpini şi formele pe care le avem în spital sunt severe şi, din păcate, vârsta, media de vârstă la pacienţi este mult mai mică decât ce s-a înregistrat anul trecut. Este parcă un tablou diferit, cu o gravitate crescută, care trebuie să ne facă prezenţi şi atenţi la ce avem de făcut.

Beatrice Mahler:

Potrivit managerului de la Nasta, „e bine să avem o evidenţă cât mai exactă a persoanelor pozitive, să găsim soluţii pentru anchete epidemiologice făcute cât mai rapid, pentru că această nouă tulpină şi provocarea pe care o avem în acest val este contagiunea crescută, numărul mare de contacţi care se pozitivează şi care ajung cu forme severe de boală”.


La rândul său, medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a afirmat că noile tulpini sunt mai patogene, "ceea ce face ca evoluţia unei boli să fie mai rapidă spre forme severe, iar cu acest lucru ne confruntăm noi".


"Bătălia cu acest virus nu se câştigă în spital, se câştigă în colectivitate, în comunitate. Spitalele nu vor face faţă, nici în ţări cu sisteme mai puternice, dacă numărul de cazuri este foarte mare. Noi trebuie să prevenim, să avem grijă ca numărul de cazuri să nu fie atât de mare ca sistemul de sănătate să nu fie pus sub presiune şi să nu fie colapsat”, a afirmat Virgil Musta.


Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis, luni, că, în România au fost confirmate până în prezent 381 de cazuri cu noua tulpină COVID din Marea Britanie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă