Beatrice Mahler, despre alocația pentru hrana unui bolnav de COVID-19 la „Marius Nasta”: „Suma este insuficientă”

1 săptămână in urmă 1


„Alocația pentru hrana zilnică este insuficientă”, a scris Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, făcând referire la mesele primite zilnic de un pacient bolnav de COVID și nu numai.


Managerul Institutului Marius Nasta Beatrice Mahler afirmă, într-o postare pe Facebook, că un pacient bolnav de COVID are alocat pentru cele 3 mese, 10 lei/zi, costul fiind ceva mai mare pentru cei care au diabet zaharat sau tuberculoză, concluzia sa fiind că suma este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient.


„Consider că și la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt, din păcate, extrem de reduse conform alocării bugetare (HG 851/2018), adică a banilor pe care noi, ca spital, îi primim pentru a asigura mâncarea pacienților. Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are și diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză”, a transmis medicul.


Beatrice Mahler precizează că Institutul Marius Nasta are bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructură modernizată şi astfel banii alocaţi sunt cheltuiţi mai eficient.


„Deși la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocația pentru hrana zilnică, din perspectiva mea, este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID și nu numai!”, a mai subliniat aceasta.


La Spitalul Județean din Baia Mare a fost demarată o anchetă, după ce în spațiul public au apărut fotografii cu mâncarea primită de pacienți și a ieșit la iveală faptul că zeci de mii de lei din bugetul pentru hrană nu au fost folosiți în scopul pentru care erau destinați.


Bolnavii de cancer ar fi trebuit să primească mâncare în valoare de 15 lei, însă primeau porții doar de 7-8 lei, în timp ce bolnavii de ulcer, pentru care erau alocate mese de 10 lei, primeau meniuri în valoare de doar 3 lei.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă