Beatrice Mahler avertizează. În valul 5, bolnavii cronici riscă să aibă cel mai mult de suferit

1 săptămână in urmă 9

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, avertizează cî pe perioada valului 5 pacienții cu boli cronice riscă să aibă cel mai mult de suferit, din cauza redirecționării personalului medical. De altfel, un alt risc potențial ar fi ca și personalul medical să fie mai expus riscului de infectare și îmbolnăvire. 

MARŢI, 11 IANUARIE 2022, 10:54

SURSĂ: realitatea plus AUTOR: REALITATEA.NET

"Un bilanț de 25.000 de cazuri de COVID pe zi poate aduce reale probleme de asistență, pentru că asta înseamnă transmitere intensă intensă, înseamnă izolare la domiciliu pentru toți contacții direcți, înseamnă risc sporit de îmbolnăvire din comunitate la personalul medical și practic cred că în valul 5 principala provocare va fi asigurarea asistenței medicale în spitale, din perspectiva îmbolnăvirilor ce pot afecta personalul", a declarat Beatrice Mahler, in direct la Realitatea Plus.

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, avertizează că și pe perioada valului 5, așa cum s-a întâmplat în cele precedente, bolnavii cu alte afecțiuni vor avea de suferit dacă se ajunge la supraaglomerarea și suprasolicitarea sistemului. 

"Din păcate, există acest risc ca pacienții cu boli cronice să aibă de suferit, pentru că ei sunt cei care vin în număr mai mic la spital atunci când cresc infectările pe val pandemic, au mai puțin personal medical care să le asigure îngrijirea, acesta fiind redirecționat către secțiile COVID," a afirmat medicul pneumolog. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă