Beatrice Mahler, avertisment crunt pentru cetățeni după moartea unui bebeluș de cinci luni. Greșeala pe care au făcut-o părinții micuțului

1 lună in urmă 18

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler a anunțat decesul unui bebeluș de cinci luni în cadrul spitalului. Micuțul este al doilea copil mort de TBC de la începutul pandemiei, lucru îngrijorător pentru medici.

Bebelușul ar fi putut fi salvat

În cursul zilei de joi, medicul Beatrice Mahler a făcut anunțul trist al morții unui pacient al spitalului pe care îl conduce. Cu sincere regrete, specialistul de la „Marius Nasta” a explicat că micuțul ar fi putut fi salvat dacă părinții îl aduceau mai repede la spital. Aceasta trage un semnal de alarmă către toți cetățenii care suferă de afecțiuni grave, dar care refuză sau amână mersul la spital de frica infecției cu Covid-19.

„Azi a fost o zi foarte tristă pentru că un copil de cinci luni, bolnav de tuberculoză, a murit în «Marius Nasta» şi este al doilea caz pe care-l avem anul acesta, al doilea copil bolnav de tuberculoză, moare în Institutul «Marius Nasta» şi nu suntem singurul spital care are copii internaţi cu tuberculoză.

Este o realitate tristă şi dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăieşte, iar adultul bolnav cu tuberculoză sau simptomatic, dacă nu ajunge la medic, dacă are o simptomatologie care nu îl trimite la medic, de frică poate – de frica infecţiei COVID, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică cu care trăim în ultimul an – ajunge să-şi îmbolnăvească propriul copil şi să-l piardă”, a declarat Beatrice Mahler, joi seară, la Digi 24.

În cadrul aceleiași intervenții, Beatrice Mahler i-a sfătuit pe români să meargă la doctor și să nu mai amâne intervențiile care le-ar putea salva viața. Medicul recomandă ca la primul semn de îngrijorare, pacienții să apeleze la orice cabinet medical, urmând a face ulterior controale amănunțite.

„Să nu amâne consultul la medic, să sune, să găsească calea, drumul către primul cabinet medical pentru a face acel consult minimal într-o primă etapă şi apoi consultul medicului specialist”, a adăugat medicul.

Ce trebuie să știe persoanele care sfidează regulile de protecție

La pol opus persoanelor extrem de temătoare de a nu se infecta cu noul coronavirus se află persoanele care au obosit să respecte orice restricție și măsură de protecție, mai ales dacă acestea sunt recomandate de autorități.

Medicul Beatrice Maher a fost întrebat cum privește această categorie de persoane și ce ar trebui să se întâmple de fapt. Cu toata sinceritatea, managerul de la Marius Nasta a vorbit deschis despre o epuizare a cetățenilor, dar și despre riscurile care ar trebui luate în calcul. Conștientă că lumea nu poate să își imagineze coșmarul prin care trece personalul medical, Beatrice Mahler nu își dorește decât ca România să treacă cu bine peste această perioadă.

„Ca om, îi înţeleg, pentru că a fost un an foarte greu în care a trebuit să ne reorganizăm viaţa. Dacă mă uit însă din spital către ce se întâmplă în exterior şi vedeţi cazurile pe care le avem şi secţia care este transformată practic într-o secţie de terapie intensivă, pentru că ventilaţia este aplicată aproape la toţi pacienţii (…) pacienţii ajung de la domiciliu cu saturaţie de 46.

Am avut cazuri în care au făcut stop cardiac în ambulanţă şi a început resuscitarea în ambulanţă, în momentul în care a intrat în curtea institutului. Cazurile sunt dramatice şi efortul este extrem de mare.

De acasă este foarte greu să percepi acest efort şi să fii parte cu el şi oamenii, auzindu-mă că vorbesc astfel de lucruri, probabil că le este şi greu să mă asculte. Dar este o realitate pe care noi o trăim zi de zi, pe care ne-am dori cu toţii să o depăşim”, a afirmat aceasta.

The post Beatrice Mahler, avertisment crunt pentru cetățeni după moartea unui bebeluș de cinci luni. Greșeala pe care au făcut-o părinții micuțului appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă