Beatrice Mahler: Am motive să cred că valul trei al pandemiei a început şi în România/ Pacienţii care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut/ Formele de boală sunt severe

2 luni in urmă 28

Managerul Institutului ”Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a precizat luni, la B1 TV, că secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale „este plină în acest moment”, iar acest lucru şi tulpina britanică, „care circulă deja de ceva timp în România”, îi lasă impresia că al treilea val pandemic a început şi în ţara noastră, transmite News.ro.

Totodată, medicul pneumolog a ajuns la concluzia că pacienţii care se internează la ora actuală „sunt mult mai tineri decât cei de anul trecut”.

„În ultimele patru zile, secţia Covid este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienţi care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluţie care nu ne linişteşte deloc, din contră. Cel puţin pe mine mă îngrijorează”, a declarat Beatrice Mahler, la B1 TV.

Citește și Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase Timișoara: Vedem că a început al treilea val al epidemiei și sunt tot mai multe forme severe de boală la pacienții tineri, semn că virusul a suferit mutații

Întrebată dacă se poate spune că valul al treilea a început şi în România, dar şi ce elemente ar putea duce la concluzia că am intrat în această fază, managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat: „Pot să spun că pacienţii care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toţi membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment şi acest lucru, şi tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început şi în România”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă