Beatrice Mahler: 30% din cazurile Covid necesită internarea pe ATI. Pacientul care a venit ieri ne-a uimit pe toți - cum a ajuns la spital

1 lună in urmă 20

 30% din cazurile Covid necesită internarea pe ATI / Foto: Profi Media Beatrice Mahler: 30% din cazurile Covid necesită internarea pe ATI / Foto: Profi Media

Am intrat oficial în valul 4 al pandemiei de coronavirus, iar autoritățile sanitare sunt convinse că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România. Numărul de paturi în secțiile de Terapie Intensivă dedicate Covid, redus drastic în ultima perioadă, tinde să devină rapid insuficient.

JOI, 26 AUGUST 2021, 13:36

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"30% din cazuri necesită terapie intensivă la Institutul Marius Nasta", a declarat managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, la un post TV.

Beatrice Mahler a vorbit despre un pacient care a venit singur cu mașina la spital, deși starea lui era foarte gravă.

"Pacientul care a venit ieri ne-a uimit pe toți. Este vorba despre un pacient care a venit cu mașina până în curtea spitalului, după care a intrat în terapie intensivă. Este surprinzător acest lucru. A venit cu o stare de hipoxemie importantă, un risc pentru el ca șofer la volan, este un risc și pentru ceilalți din trafic. O stare de boală pe care n-a perceput-o cât era de gravă. Pentru a-și corecta nivelul de oxigen, colegii au decis că cea mai bună metodă este ventilația non invazivă la terapie intensivă. Oamenii nu sesizează cât de grav le sunt afectați plămânii și amână prezentarea la spital. Acest lucru este îngrijorător. Față de alte afecțiuni, de câte ori am vorbit despre pacienți Covid, am vorbit de particularitatea insuficienței respiratorii", a declarat Beatrice Mahler. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă