BBC “primește 100.000 de reclamații” pentru “acoperirea excesivă” a morții prințului Philip – record negativ în istoria Marii Britanii

4 săptămâni in urmă 29

BBC a primit un număr record de 100.000 de reclamații cu privire la modul în care a acoperit moartea prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a dezvăluit tabloidul londonez The Sun.

Canalul public al televiziunii și radioului britanic și-a înlocuit programul obișnuit după ce vineri a fost anunțată moartea prințului Philip, difuzând în următoarele 24 de ore un șir de programe speciale despre viața defunctului membru al familiei regale.

Mulți telespectatori au fost furioși din cauza anulării emisiunilor lor preferate, inclusiv finala MasterChef, astfel încât să poată fi difuzate programe speciale în memoria prințului.

Acest eveniment TV a devenit cel mai reclamat din istoria Marii Britanii, recordul anterior era de’inut de difuzarea de către BBC a lui „Jerry Springer: The Musical”, care a provocat 63.000 de plângeri în 2005.

Din cauza numărului foarte mare de telespectatori nemulțumiți, BBC a afișat un formular special pe site-ul lor web pentru a facilita procesarea reclamațiilor. Formularul este utilizat numai atunci când corporația primește un număr mare de reclamații.

Milioane de telespectatori, de obicei fideli ai BBC, au renunțat să mai privească canalul din cauza programelor dedicate prințului Philip, așa încât cifrele de vizionare ale BBC 2 au scăzut pe 9 martie cu 64% față de vinerea precedentă.

O purtătoare de cuvânt a BBC a spus: “Suntem mândri de acoperirea noastră și de rolul pe care îl jucăm în momentele cu semnificație națională”. BBC a declarat că va publica numărul de plângeri primite joi.

(The Sun)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă