BBC Four va difuza documentarul „Colectiv” pe 29 martie

1 lună in urmă 2


Decizia televiziunii publice din Marea Britanie fusese luată înainte de nominalizarea documentarului românesc la premiile BAFTA și în două categorii la Oscar.


Publicul britanic, dar și românii care locuiesc și muncesc în UK vor putea viziona filmul lui Alexander Nanau pe 29 martie, de la ora 21.00. „Consecința tragică a unui incendiu într-un club de noapte din București în 2015 declanșează o anchetă asupra corupției din sistemul de sănătate al României”, este descrierea BBC Four, pe site-ul oficial.


În plus, dubla nominalizare la Premiile Oscar i-a făcut pe editorii de la HBO Go, platforma care a difuzat documentarul „Colectiv”, să plaseze filmul, care urmărește primul an de după tragedia din clubul Colectiv, chiar pe prima poziție de recomandare de vizionare. În 2020, Colectiv a fost cel mai urmărit film pe HBO Go în România. 


„«Colectiv» este un film documentar pentru vremurile noastre, care va răsuna în toate locurile în care oficialii guvernamentali mint în mod flagrant pentru a-și camufla incompetența. Și în toate acele locuri în care reporterii - cei care se întreabă, sapă și nu se tem să ridice telefonul - au fost considerați produse de unică folosință”, a fost comentariul făcut de jurnalistul Ian Herbert, în Daily Mail.


<strong>România a câștigat nominalizarea după 35 de filme cu care a aplicat, doar Portugalia, cu 37 de filme și fără nominalizare fiind mai tenace și ghinionistă, până acum, decât România.</strong>


Premiile Oscar vor fi acordate anul acesta pe 25 aprilie, într-o ceremonie ce va avea loc la Los Angeles şi va fi produsă de Jesse Collins, Stacey Sher şi Steven Soderbergh. Ea va fi transmisă în direct de ABC şi în peste 225 de ţări şi teritorii din lume.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă