Bază militară americană, vizată de cinci rachete - Situație tensionată

4 săptămâni in urmă 16

Rachete Rachete

Cinci rachete au vizat duminică o bază aeriană din Irak în care se aflau americani, un atac care ilustrează din nou tensiunile iraniano-americane într-o ţară prinsă în laţ între cei doi aliaţi ai săi, relatează AFP.

DUMINICĂ, 18 APRILIE 2021, 22:55

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Dintre cele cinci rachete trase în cursul serii asupra bazei din Balad, în nordul Bagdadului, două au lovit un dormitor şi o cantină a companiei americane subcontractoare Sallyport, a declarat o sursă de securitate pentru AFP.

Cinci persoane au fost rănite, dintre care doi subcontractanţi străini şi trei soldaţi irakieni, a adăugat această sursă.

Avioane F-16 sunt staţionate în baza din Balad, la nord de Bagdad, şi mai multe companii sunt prezente aici pentru mentenanţă, cu angajaţi irakieni şi străini.

Atacul nu a fost revendicat până acum, dar Washingtonul acuză cu regularitate grupurile armate irakiene apropiate de Iran, inamicul SUA, că îi vizează trupele şi diplomaţii din Irak.

În total, circa 20 de atacuri, cu bombă sau cu rachetă, au vizat baze în care se aflau militari americani sau reprezentanţe diplomatice americane de la venirea la putere a lui Joe Biden. Zeci de alte atacuri au avut loc din toamna lui 2019, în timpul administraţiei lui Donald Trump.

Miercuri, facţiunile irakiene pro-iraniene au lovit în premieră cu o dronă un cartier general al americanilor de pe aeroportul din Erbil, în Kurdistanul irakian.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă