Băutura perfectă pentru micul dejun. Cafeaua nu este în top, spun specialiștii

2 săptămâni in urmă 19

Micul dejun este una din cele mai importante mese, iar oamenii trebuie să acorde atenție fiecărui detaliu. Majoritatea consumă cafea la prima oră a zilei, dar specialiștii susțin că altă băutură trebuie să-și facă loc în acest sector.

Care este băutura ideală pentru micul dejun?

Micul dejun este prima masă a zilei care trebuie să fie plină de vitamine și nutrenți necesari până la prânz. Oamenii se împart aici în două categorii. Sunt câțiva care preferă să consume câteva preparate sărate și alții care adoră să mănânce un bol de cereale, ovăz, iaurt sau fructe.

Alături de mâncare desigur că își face loc o băutură. Ea poate să fie: un pahar de lapte, o ceașcă de cafea, un suc de fructe sau doar apă. Specialiștii vin cu detalii despre micul dejun și băutura care trebuie să se afle pe masă pentru toți cei din familie.

Dacă iubești sucul de portocale, trebuie să știi că oricât de sănătos ar părea, conține mult zahăr. Un singur pahar de 240 de ml are 110 calorii și îți oferă energie. Nu este o alegere foarte rea, dar este recomandat să se afle alături de un pahar de apă sau cafea, în funcție de preferințe.

De asemenea, prea mult suc de portocale ar putea să dăuneze foarte mult smalțului dinților tăi. Un studiu realizat recent de Yanfeng Ren, profesor asociat la Universitatea Rochester Eastman Institute for Oral Health, a indicat că sucul de portocale a redus duritatea smalțului dinților cu 84% după ce oamenii l-au consumat 5 zile la rând.

Ce spune un specialist?

„Noi am ales sucul de portocale deoarece este cel mai popular suc. Dar majoritatea sucurilor din fructe au un pH sub 4 (care este foarte acid), pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor”, spune dr. Yanfeng Ren.

Sfatul specialiștilor este să consumi lapte. El este mai blând cu dinții tăi și conține mai mult calciu, care ajută la reconstruirea smalțului. Cu toate astea, trebuie să ai grijă la tipul de lapte pe care alegi să îl bei.

Laptele ecologic conține cu 75% mai mult betacaroten, cu 50% mai multe vitamine care ajută sistemul imunitar și de 2-3 ori mai multă luteină și zeaxantină. Antioxidanții menționați anterior sunt ideali pentru a-ți menține ochii sănătoși.

În privința mâncărurilor, se recomandă ceva simplu și sățios. Poți să alegi să mănânci ouă fierte, omletă cu avocado sau un bol de ovăz combinat cu fructe proaspete. Poți să oferi copiilor tăi și celebrele sandvișuri, dar ai grijă la pâinea pe care o cumperi și ce pui înauntrul lor.

The post Băutura perfectă pentru micul dejun. Cafeaua nu este în top, spun specialiștii appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă