Bătrânelul care a dansat după ce s-a vindecat de Covid are un nou motiv de bucurie. La un an distanţă, s-a vaccinat împotriva bolii

1 lună in urmă 14

A fost una dintre puţinele poveşti frumoase ale acestei pandemii. Un bunic din Gorj a însufleţit o ţară întreagă dansând la ieşirea din spital, după ce a învins coronavirusul. Acum, la exact un an distanţă are din nou motive să se bucure. A fost vaccinat împotriva bolii care l-a ţinut în spital mai bine de o lună.

  • Bătrânelul care a dansat după ce s-a vindecat de Covid are un nou motiv de bucurie
  • La un an distanţă, omul s-a vaccinat împotriva bolii

''Bravo, domn Popescu, bravo. Așa ar trebui fiecare pacient, la externare, să facă câte o horă''.

Au fost imaginile speranței care au cucerit internetul în urmă cu un an. Protagonist: Teodor Popescu. Motivul fericirii: se vindecase de Covid. Depășise încă o cumpănă din viața sa. Șapte zile la Terapie Intensivă și aproape o lună petrecută în spital.

Teodor Popescu: Eram la Cardiologie, eram singur în salon. Nu era zi în care să nu joc 20 de hore, de sârbe. În felul ăsta, am supravieţuit plus că am avut o doctoriţă. Neamţu o cheamă. Nu ştiu cum arată, dar e o minunăţie.

Îi povestea domnul Teodor echipei Observator după ce s-a externat. A trecut exact un an de atunci. Azi, a primit prima doză din vaccinul pe care îl aşteaptă încă de la ieşirea din spital.

Teodor Popescu: Dinainte de Crăciun, am încercat să mă programez. Încercasem la Tismana. M-a programat un băiat şi mi-a venit pe messenger: în data de 12, la ora 17. Şi am rămas tâmpit. Era o coincidenţă fantastică. Exact în data asta, azi un an, eu am luat virusul.

La un an distanţă, s-a vaccinat împotriva bolii

Ca să fie coincidența și mai mare, rapelul îl va face la un an de când s-a vindecat. Omul e convins că nimic nu e întâmplător.

Teodor Popescu: Ca un făcut, când fac rapelul, fac un an de când m-am eliberat
Reporter: De Covid.
Teodor Popescu: De Covid.
Reporter: Un an de la celebra sârbă din curtea spitalului.
Teodor Popescu: Da. Mulţi mi-au zis să nu vin, da. Am zis: coincidenţă, semn, destin. Nu mi-e frică. Doctorii. Ăştia sunt îngeri de la Dumnezeu.

Anul trecut, în aceeași perioadă, începea calvarul pentru Teodor. Nu doar el a fost infectat cu noul virus, ci și nepoata lui, Elena, pe care o crește de când era bebeluș. Dacă bunicul și-a luat doza de optimist și energie din dans, Elena și-a găsit puterile în desen.

Toate trăirile din pandemie Teodor le-a transpus în versuri. În această primăvară, a scris o carte în care sunt şi poezii compuse chiar pe patul de spital.

''Afară-i primăvară
Dar în suflet tuturor ne e frig
Ne-a cuprins o frică glaciară
Frica de infecţii cu Covid''.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă