Batrân bătut şi aruncat în duba jandarmilor în faţa Parlamentului: Era să mor! M-au lovit cu capul de asfalt! – VIDEO

1 lună in urmă 2

Batrân bătut şi aruncat în duba jandarmilor în faţa Parlamentului. Victima este un ofiţer în rezervă şi a declarat în exclusivitate, pentru România TV, că va depune plângere penală împotriva organelor de ordine.

Batrân bătut şi aruncat în duba jandarmilor în faţa Parlamentului. Declaraţia făcută de victimă

Toată scena a fost surprinsă într-o filmară de o femeie, care ţipa cu toată forţa la autorităţi să îl lase pe bărbat în pace. Într-o intervenţie pentru sursa citată, victima a făcut declaraţii tulburătoare în care a vorbit despre cum a decurs tot incidentul.

„De ce l-aţi urmărit? Ce a facut? Poarta mască, de ce va luaţi de el? Voi sunteţi slugi obediente dar dumnealui poarta masca. N-au avut activitate şi ce au zis, hai să vânăm şi noi un cetăţean să mai dăm nişte amenzi.

Incredibil, ce face Jandarmeria, nu am pomenit, fără motiv, nu se poate asa ceva ….. nu a facut nimic. Am toată filmarea, absolut nimic nu a facut. De ce să părăsim zona, să nu vedem ce faceţi? Nu există aşa ceva! L-au luat pur şi simplu din spate şi au vrut să-l amendeze. Este stat poliţienesc, uitaţi-vă ce mobilizare pentru nimic! Nu se poate aşa ceva. Să vă fie ruşine!”, se aude pe înregistrarea video.

Omul spune că era să aibă soarta lui George Floyd şi a fost la un pas să rămână fără suflu după ce trei poliţişti s-au urcat pe el să îl imobilizeze. Bătrânul bătut de jandarmi depune plângere penală împotriva acestora. Simion Dascălu a povestit în exclusivitate pentru România TV cum a fost agresat și în dubă.

„Cineva a comandat ca eu să fiu reţinut, ca să nu spun ceva mai mult. Eu am solicitat ca un echipaj de poliţie să vină să mă legitimez, eu e-am spus că sunt un ofiţer în rezervă. Am avut parte de agresiuni până am ajuns la secţia de poliţie. Am discutat despre faptul că nu puteam să respir. Erau trei peste mine, eram în poziţia în care domnul din America a murit. Nu puteam să respir, în maşină a trebuit să îmi dau masca jos pentru a putea să recuperez cantitatea de oxigen pe care am pierdut-o. M-au lovit de asfalt cu capul, singurul lucru pe care l-am văzut că erau doi jandarmi.

Am avut intenţia să previn o asemenea situaţie şi că nu e cazul, mi-au spus că nu folosesc forţa, dar eram conştient că vor face aşa ceva. În acesete condiţii nu mă aşteptam să fiu agresat aşa de cei de la MAI. Depun plângere penală. Acuzaţia e de tentativă de omor, pentru că s-au aşezat peste mine”, a spus omul.

Citeşte şi: Bărbatul care şi-a trântit de pământ nepotul într-un parc din Hunedoara rămâne în arest preventiv

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă