Batjocura incredibilă la studiul de fezabilitate pentru autostrada A8. Bucăți întregi luate cu copy-paste: "Pentru planul de operare și întreținere este prezentată doar coperta"

1 lună in urmă 30

Oficialii CNAIR au publicat un raport de 27 de pagini în care motivează respingerea studiului de fezabilitate predat de compania spaniolă Acciona pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte din Autostrada Unirii - A8.

Este vorba despre studiul de fezabilitate pentru cel mai complicat tronson de autostradă din România, cel privitor chiar la traversarea munților Carpați.

Raportul consființește decizia luată în urma cu câteva zile, de respingere a documentației predate de compania spaniolă exclusiv pe un stick.

"În urma analizei efectuate s-a constatat faptul că o mare parte din observaţiile emise anterior, pentru revizia 0 a Studiului de Fezabilitate nu au fost implementate. Astfel, se constată un interes scăzut şi o lipsă de profesionalism din partea Prestatorului care se traduce printr-un nivel scăzut de calitate a documentaţiei", se arată în raportul semnat de Direcția Tehnică a CNAIR, potrivit Economedia.

Contractul prinvind reactualizarea studiului a fost semnat în 2019 de fostul ministru PSD al Transporturilor Răzvan Cuc. Statul român a plătit 17 milioane lei, jumătate faţă de valoarea estimată la lansarea licitaţiei.


Într-o altă secțiune a raportului stă scris că "... pentru Planul de Operare și întreținere al autostrăzii, al acestui obiectiv de investiții (Tg. Mureș-Tg. Neamt) este prezentată doar coperta, partea scrisă fiind cea de la SF și Proiect Tehnic de pe tronsonul Bacău - Pașcani de pe A7...". Aceeași firmă proiectează tronsonul de autostradă dintre Bacău și Pașcani și trebuie să predea documentația până la finalul lui 2021.

- În memoriul tehnic se regăseşte următoarea frază:,, Echipa de implementare a proiectului va fi formată din funcţionari ai primăriei comunei Domneşti”. Localități cu numele acesta se regăsesc în Argeș sau în Ilfov.

CNAIR a cerut societății Acciona să refacă și să predea proiectul în cel mai scurt timp posibil.

Citeste si:

 ”Textul echipei social-democrate este corect, argumentat, profesionist! Acesta trebuie votat!”

 ”Nu am fost consultat cu privire la deciziile luate care au aruncat în aer pur şi simplu coaliţia”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă