Basarab Panduru îndeamnă cluburile din Liga 1 să protesteze pentru a avea VAR: „Etapa următoare întârziem 10 minute meciul”

2 luni in urmă 1

Basarab Panduru (50 de ani), fostul internațional român, le transmite cluburilor din Liga 1 că e momentul să protesteze din cauza întârzierii implementării sistemului VAR în România.

Liga Profesionistă de Fotbal organizează joi, o ședință cu toți conducătorii cluburilor din Liga 1, în care aceștia își vor exprima prin vot dorința implementării sistemului VAR în România, dar și posibilitatea achitării costurilor pentru realizarea acestui obiectiv.

Totuși, Basarab Panduru este de părere că aceștia ar trebui să ia atitudine, pentru a trage un semnal de alarmă.

Basarab Panduru îndeamnă cluburile din Liga 1 să protesteze pentru implementarea sistemului VAR

După ce Sorin Cârțu a răbufnit în direct la ProSport Live, Basarab Panduru a explicat că președintele Universității Craiova a făcut-o pe bună dreptate, însă a ținut să îi reamintească momentul în care s-a abținut atunci când a fost vorba despre introducerea sistemului VAR în Liga 1. Acum, fostul fotbalist transmite olteanului și tuturor celor din Liga 1 să trateze vehement subiectul.

„Etapa următoare întârziem 10 minute meciul. Peste două săptămâni, facem altceva. Mie mi se pare că echipele nu vor. Văd tot felul de discuții. Cine ți se pare că nu face tot posibilul să nu avem VAR? Federația sau Liga?

Îi dau dreptate lui Cârțu, dar acum doi ani s-a abținut și la VAR, dar și la bani. Am auzit că Botoșani, FCSB, Sepsi, CFR vor. Craiova vrea și ea acum. Cluburile nici nu trebuie să mai stea pe gânduri! O decizie VAR te poate ține în prima ligă. Pare un război acolo. Indiferent de ce fac unii sau alții, ceilalți nu vor”, a spus Panduru, la Telekom Sport.

De ce nu a început procesul de implementare a sistemului VAR în Liga 1

Federația Română de Fotbal a solicitat bani de la Liga Profesionistă de Fotbal pentru instruirea arbitrilor, înainte de implementarea sistemului VAR în Liga 1 și de aici s-a iscat un întreg scandal.

Este vorba despre o sumă de aproximativ 500 de mii de euro pe care Liga Profesionistă de Fotbal refuză să o plătească pe motiv că instruirea arbitrilor intră în atribuția Comisiei Centrale a Arbitrilor ce aparține de FRF.

The post Basarab Panduru îndeamnă cluburile din Liga 1 să protesteze pentru a avea VAR: „Etapa următoare întârziem 10 minute meciul” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă