Barna și Cioloș resping revenirea la guvernare cu Florin Cîțu: „Nu mai are susținerea USR-PLUS”

4 săptămâni in urmă 17

La o zi după alegerea lui Florin Cîțu ca președinte al PNL, Dan Barna și Dacian Cioloș au ieșit public pentru a respinge orice revenire în coaliția guvernamentală cu Cîțu ca premier. Într-o intervenție duminică la Digi24, Dan Barna a cerut PNL să anunțe un nou nume de prim-ministru pentru a deschide discuții. De asemenea, într-o postare pe Facebook, Dacian Cioloș a infirmat zvonurile că a discutat cu liberalii privind revenirea la guvernarez”.

„Din momentul în care ne-a eliminat din coaliție nu mai are sprijinul USR-PLUS. În momentul în care foștii colegi de coaliție de la PNL vor veni cu o altă propunere de premier, putem să exploarăm posibilitatea de a reveni la guvernare. E o decizie unanimă, Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS”, a declarat Dan Barna.

El a respins zvonurile că ar fi dispus să revină la guvernare dacă PNL va oferi funcții suplimentare, precum cea de de președinte a Camerei Deputaților de unde Ludovic Orban și-a anunțat demisia.

„Nu a existat niciun fel de discuție cu Florin Cîțu. Au existat mai multe știri false, și că Florin Cîțu a discutat cu mine să-mi ofere președinția Camerei, toate sunt dezinformări de campanie electorală de ultim moment”, a precizat Dan Barna.

Într-o postare pe Facebook, Dacian Cioloș a negat orice negociere cu liberalii privind revenirea USR-PLUS în coaliție și a numit informațiile lansate din zona PNL drept o „încercare ridicolă” de a influența alegerile din formațiunea sa.

„Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. Nu ne întoarcem la guvernare decât în condițiile deja expuse: alt premier și calendar clar de reforme. Consider declarațiile liberalilor o încercare ridicolă de influențare a alegerilor din USR PLUS”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

În condițiile în care Florin Cîțu va refuza să se retragă din fruntea guvernului, USR PLUS va merge în opoziție.

„Rezultatul de ieri nu a schimbat cu nimic datele din relația PNL -USR PLUS. Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și ne așezăm, discutăm posibilitatea revenirii la guvernare pe un calendar foarte clar de reforme. Este una din opțiuni, o luăm foarte serios în calcul. Fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și atunci echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu și PSD mai departe așa cum colaborează foarte bine de aproape o lună”, a conchis Dan Barna.

După ce a câștigat președinția PNL, Florin Cîțu a anunțat că așteapta finalul alegerile din USR-PLUS pentru a vorbi cu câștigătorul despre refacerea coaliției de guvernare.

„Atâta timp cât există moțiunea de cenzură e complicat să vedem un dialog. Moțiunea PSD dacă nu are voturile USR nu are cum să treacă și invers pentru moțiunea USR. USR trebuie să se decidă daca vrea să fie lângă PSD și AUR sau la guvernare cu PNL și UDMR”, a declarat Florin Cîțu. El a respins o posibilă coaliție cu PSD pentru continuarea guvernării. „Eu nu văd altă variantă, doar o guvernare cu USR-PLUS, UDMR și votul minorităților în Parlament”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă