Bârna i-a adus aurul olimpic, dar acum a "băgat-o în cârje", la aproape 52 de ani

1 lună in urmă 12

Champions League: Manchester City - Borussia Dortmund, marți, 22:00, Digi Sport 2

Champions League: Real Madrid - Liverpool, marți, 22:00, Digi Sport 1

În 1984, echipa României de gimnastică avea parte de un triumf imens la Jocurile Olimpice de la Los Angeles! Simona lua trei medalii olimpice, două la individual şi una cu echipa.

Când ne uităm cum am ajuns acum, să nu mai reuşim nici măcar să calificăm echipa la Olimpiadă, pare ceva de domeniul fantasticului. Dar atunci dominam acest sport.

Simona Păucă a luat aur la bârnă, alături de Ecaterina Szabo, la JO Los Angeles 1984. Tot pe bârnă şi-a rupt meniscul, după 37 de ani

În 1984, fetele noastre au câștigat pentru prima dată în istorie titlul olimpic pe echipe. Din formația de aur condusă de Octavian Bellu a făcut parte și Simona Păucă, gimnastă care s-a mai întors atunci acasă cu un aur olimpic la bârnă și un bronz la individual compus.

La Olimpiada din 1984, România a câştigat 53 de medalii: 20 de medalii de aur, 16 de argint şi 17 de bronzLa Olimpiada din 2016, România a obţinut 5 medalii: una de aur, una de argint şi 3 de bronz

La 37 de ani distanță, fosta mare gimnastă, devenită antrenoare, este acum în cârje! Din cauza bârnei s-a ales cu o ruptură de menisc și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. „În 51 de ani și jumătate, nu am reușit să îmi rup nimic, am reușit acum ca antrenoare sa îmi rup meniscul. Cred că bârnei i-a fost dor de mine”, a declarat Simona Păucă.

Simona Păucă spune că este greu să fii antrenor de gimnastică în aceste vremuri. Merge pe mâna Larisei Iordache pentru Tokyo 2021

Este destul de dificil deoarece am intrat în 2020 cu o grupă de 25 de copii de 5, 6 ani și din septembrie nu a mai venit niciunul. Părinților le-a fost frică să le mai aducă, să nu se îmbolnăvească”, a mai povestit  Simona Păucă.

Simona are doar cuvinte de laudă la adresa Larisei Iordache și este convinsă că liderul echipei naționale de gimnastică va prinde biletul pentru Tokyo!

Are puterea să se califice, să treacă peste acele trei operații, chiar dacă două au fost greșite! Larisa a demonstrat că poate la Europenele de anul trecut. Dacă va ajunge la Tokyo va lua o medalie!”, a spus, încrezătoare, doamna Păucă.

Româncele au venit cu 7 medalii la Los Angeles, doar la gimnastică

În 1984, fetele s-au întors acasă cu un total de şapte medalii: cu 4 de aur, trei câștigate de Ecaterina Szabo la sărituri, bârnă și sol, și una de Simona Păucă, tot la bârnă. Una de argint, la individual compus, prin Ecaterina Szabo, și două de bronz, prin Simona Păucă, la individual compus, și Lavinia Agache, la sărituri.

"Am început pe la 5 ani, părinții mei m-au susținut foarte mult. Când îmi aduc aminte ce am realizat la Jocurile Olimpice de la Los Angeles mi se umple inima de fericire. Am muncit enorm pentru acele rezultate. Și mă bucur că lumea își mai aduce aminte de noi, de generația veche”, a mai spus Simona Păucă.

Cele șase fete din echipa de gimnastică a României care au făcut istorie la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984 au fost: Lavinia Agache, Laura Cutina, Cristina Grigoraș, Simona Păucă, Mihaela Stănuleț și Ecaterina Szabo.

Galerie Foto

Etichete: simona pauca , jo los angeles 1984 , medalii gimnastica , ecaterina szabo
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă