Barna: Există posibilitatea revenirii USR la guvernare. În PNL este o bucată care ar putea să conțină germenii unei colaborări viitoare

2 săptămâni in urmă 34

Dan Barna a declarat marți seara, la Digi24, că alianța dintre liberali și sociali democrați nu va putea să funcționeze. "Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șanse", a precizat vicepreședintele USR, care susține că după ce înțelegerea se va rupe, există posibilitatea revenirii la o guvernare PNL-USR. 

"Coaliția nu va funcționa, asta o știe orice român. Tot o certitudine este că sunt foarte mulți membri PNL care sunt revoltați de faptul că partidul a fost transformat în partid remorcă și agățat de căruța PSD. E o realitate că există o bucată importantă din PNL, unii sunt cu Ludovic Orban, alții sunt în continuare în PNL, toti  înțeleg că lozul cu Florin Cîțu a fost un pariu necâștigător. Un Guvern cu număr de miniștri PSD majoritari este un Guvern PSD și cu alte partide. Ce poate să fie mai tragic decât un partid care se declară urmașii brătienilor decât să ajungă în halul în care a ajuns asta PNL? Există în continuare oameni în PNL care înțeleg că măsurile propuse de PSD sunt cele care au plasat România la marginea Europei. O guvernare pe partea dreaptă în 2024 va trebui să fie construită și cu o bucată care poartă astăzi tabla deja ruginită a PNL. Nu aș scoate cu totul din calcul scenariul alegerilor anticipate. Eu sunt foarte sceptic că această marmeladă guvernamentală care se aglutinează astăzi va funcționa”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Vicepreședintele USR este de părere că varianta premierului prin rotire, propusă de PNL și PSD nu are nicio șansă de reușită. 

"Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șansă funcționeze. Ciolacu odată numit premier e puțin probabil să spună că e suficient, nu mai vrea să fie premier. În momentul în care ministerele sunt împărțite pe mandate, vedem un PSD majoritar. România va exista într-o criză continuă în care PNL și PSD împreună nu pot face lucrurile pe care le promit acum atât de spectaculos. Vedem un PSD revenit pe cai mari în guvern, exact așa cum românii au spus că nu vor", a mai spus Barna.

Barna susține că după ce această coaliție se va rupe, ia în calcul posibilitatea revenirii la o guvernare PNL-USR-UDMR, în condițiile în care există în Partidul Național Liberal "o bucată" care nu participă la negocierile cu social-democrații și care ar putea pune bazele unei posibile noi colaborări cu USR. 

"În momentul de față avem o guvernare care se constituie între PSD și PNL. Din evoluțiile ulterioare, știu că există în PNL o bucată care nu participă la aceste negocieri, și care ar putea să conțină germenii unei posibile colaborări viitoare", a mai spus Dan Barna, la Digi24.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă