Barna, dupa discutia cu vicepresedinta Comisiei Europene Vera Jourova: "Inchiderea MCV depinde doar de Romania"

1 lună in urmă 1

Vicepremierul Dan Barna a discutat miercuri cu vicepresedinta Comisiei Europene Vera Jourova despre raportul privind statul de drept si a precizat ca incheierea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) depinde de Romania.

"Incheierea Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru Romania este unul dintre obiectivele majore ale acestui Guvern.

Insa atingerea acestei tinte depinde doar Romania. Eforturile prioritare tin de corectarea legilor justitiei, desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie si punerea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

I-am spus lucrurile acestea doamnei Věra Jourova, vicepresedinta a Comisiei Europene si am primit asigurari ca incheierea MCV este si pe agenda executivului european.

Dupa 13 ani in care Romania a fost subiect al unei monitorizari exceptionale din partea Comisiei Europene, cu regrese majore in 2018 si 2019, am incredere ca eforturile noastre intensificate in perioada urmatoare vor duce la o functionare normala si predictibila a statului de drept in Romania.

Mesajul doamnei Jourova si al Comisiei a fost foarte clar: din partea Romaniei se asteapta fermitate si rezultate. Angajamentul nostru este ca le vom livra", a scris Dan Barna miercuri pe Facebook.

Citeste si:

Medicul Adina Alberts, cercetata disciplinar de Colegiul Medicilor. In ultima postare spunea ca pacientii COVID primesc "tratamente experimentale, fara indicatie"Campioana Romaniei, violata si batuta la varsta de 6 ani. "Il rugam cu toata puterea mea sa ma lase. A fost tortura"Bitcoin va ajunge la 175.000 de dolari, la finele lui 2021. Predictia unuia dintre cei mai importanti experti din domeniuVremea rea se prelungeste cu precipitatii si vant. Cand vine primavaraImagini scandaloase din unitatea mobila COVID construita la Iasi cu peste 13 milioane de euro: "Chestia poate fi numita oricum, numai spital nu"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă