Barna, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă ca premier al viitorului Guvern: Nu neapărat soluția militară este cea mai bună

2 luni in urmă 9

Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, a spus, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă ca premier al viitorului Guvern, că “nu neapărat soluția militară este cea mai bună”. Barna atrage atenția că USR-PLUS nu va fi doar „partidul care ajută PNL să guverneze”.

Întrebat ce părere are despre posibila desemnare de către PNL a lui Nicolae Ciucă în funcția de premier al viitorului Guvern, Dan Barna a afirmat: „Aștept să avem consultările la Cotroceni și în urma acestor consultări vom vedea și care va fi poziția noastră. Ca principiu, suntem o țară europeană, nu neapărat soluția militară este cea mai bună, dar hai să avem aceste consultări și vedem apoi despre ce discutăm”.

Dan Barna susține că propunerea USR-PLUS pentru funcția de prim-ministru este Dacian Cioloș, care are “are experiența, credibilitatea și anvergura europeană”.

Liderul USR spune că are multe așteptări de la consultările care vor avea loc pentru stabilirea majorității guvernamentale, însă avertizează că Alianța ține mult la proiectele din agenda sa.

„Noi înțelegem că am primit acest mandat, acest 16%, tocmai pentru ca acele proiecte ale noastre foarte specifice, legate de pensii speciale, de fără penali în funcții publice, de măsurile de sănătate, toate să devină realitate și atunci așteptările noastre sunt ca în urma consultărilor și negocierilor care vor avea loc în următoarele zile să construim o echipă de guvernare și o împărțire de ministere prin care această agendă reformatoare să devină realitate.

Depinde foarte mult de cum vor merge negocierile pe program și pe angajamentele de guvernare pe care USR-PLUS le are în program, pentru că în funcție de cum vom stabili acest calendar și aceste priorități în primele trei luni, în primele șase luni, vom asuma și ministerele corespunzătoare.

E foarte clar, apropo de ceea ce se vorbește acum în spațiul media, că e important ca USR PLUS să fie un partener la guvernare și nu în partid care ajută PNL să guverneze. Am văzut și variante în care PNL a luat toate ministerele avizatoare și toate ministerele de forță, sperând că USR va accepta cererea de ministere să spunem cu mai puțină forță”, a mai spus Dan Barna.

Editor : A.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă