Barcelona și Real Madrid au primit o nouă lovitură dură în plan financiar! Curtea de Justiție a Uniunii Europene le obligă să plătească milioane de euro pentru asta

2 luni in urmă 2

Granzii FC Barcelona și Real Madrid au primit notificări de plată a unor sume de ordinul milioanelor de euro datorate de pe urma neachitării unor taxe.

Athletic Bilbao și Osasuna au fost de asemenea informate că trebuie să returneze anumite sume de bani de pe urma unor taxe la care au beneficiat de avantajul unor dobânzi incorecte.

FC Barcelona și Real Madrid, somate de Uniunea Europeană să achite taxe de milioane de euro! Ce manevră foloseau pentru a plăti cu 5% mai puțin

Noi probleme financiare apar la cluburile de top din La Liga. FC Barcelona și Real Madrid au fost informate că vor avea de plătit fiecare câte 5 milioane de euro ca parte a unei campanii a Uniunii Europene de luptă împotriva evaziunii fiscale!

Athletic Bilbao și Osasuna au fost anunțate cu același prilej că vor fi obligate să achite sume de bani sub forma unor taxe achitate incorect în anii trecuți.

Cluburile menționate anterior au făcut apel la decizia inițială, care le era potrivnică în procesul cu privire la folosirea incorectă a unei dobânzi de 25 la sută, în locul celei standard de 30 la sută, pentru companiile sportive, dar verdictul final nu a fost unul deloc în favoarea lor.

Granzii din Spania au beneficiat mai mult de 20 de ani de o rată a dobânzii mai mică decât multe alte echipe din Europa, pentru că au fost tratate ca organizații non-profit, în opoziție cu restul echipelor care aveau statut de cluburi profesioniste de fotbal, cu răspundere limitată.

Comisia Europeană a decis în 2016 că toate cele 4 cluburi spaniole au avut un avantaj incorect prin faptul că au fost încadrate pe o treaptă inferioară de impozitare, în comparație cu celelalte instituții sportive. Barcelona a făcut apel la această decizie și a avut câștig de cauză în 2019, atunci când Curtea Generală a desființat decizia inițială pe motiv că nu au existat dovezi suficiente pentru a susține decizia Comisiei Europene.

Oficialii europeni nu au renunțat la demersul lor și au dus cazul la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, din Luxemburg, într-o încercare care a fost până la urmă încununată de succes de a demonstra că Barcelona, Real Madrid, Bilbao și Osasuna au beneficiat economic de pe urma statutului lor preferențial de organizații non-profit.

The post Barcelona și Real Madrid au primit o nouă lovitură dură în plan financiar! Curtea de Justiție a Uniunii Europene le obligă să plătească milioane de euro pentru asta appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă