Barcelona și-a adus aminte de Enes Sali! Mesajul catalanilor pentru fotbalistul lui Gică Hagi. „Ne-a atras atenția pe când avea 8 ani!”

2 săptămâni in urmă 25

Barcelona și-a adus aminte de Enes Sali, fotbalistul care a intrat în istoria fotbalului românesc după ce a debutat în tricoul selecționatei României la doar 15 ani.

Enes Sali a fost introdus de Mirel Rădoi pe finalul meciului câștigat de echipa națională a României cu Liechtenstein, scor 2-0, în preliminariile Campionatului Mondial 2022, și a devenit cel mai tânăr debutant în istoria primei reprezentative.

Totodată, Enes Sali este și al doilea cel mai tânăr fotbalist din fotbalul european care debutează la o echipă națională, după ce a jucat împotriva lui Liechtenstein la 15 ani, 8 luni și 22 de zile.

Barcelona și-a adus aminte de Enes Sali

La cateva zile după ce Enes Sali a debutat în tricoul echipei naționale a României, clubul de pe „Camp Nou” și-a adus aminte de fotbalistul lui Gică Hagi și a remarcat că a scris istorie pentru selecționata noastră.

„Născut la Toronto, Enes Sali a atras atenția antrenorilor de la Barça Academy Camp în iarna lui 2014, când el avea doar 8 ani.

Familia s-a mutat la Barcelona apoi, după ce părinții și-au găsit de lucru, iar Enes a fost înscris la Barça Escola Barcelona pentru sezonul 2015/16 season, în care a jucat alături de Sergi Roberto, avându-l ca antrenor pe Pau Casassa, cel care este actualmente coordonator tehnic al Academiei pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, și a participat la antrenamente cu echipele de juniori de la La Masia”, menționează site-ul academiei Barcelonei.

💙❤️ Enes Sali, exjugador de la Barça Escola, segon europeu més jove del segle XXI a debutar amb una selecció nacionalhttps://t.co/2fNT8iUJgT

📸 Foto: @FarulConstanta #BarçaEscolaAlumni pic.twitter.com/QVQRy5sNek

— Barça Academy (@BarcaAcademy) November 16, 2021

Enes Sali (15 ani) a început fotbalul la Woodbridge Str, iar în iulie 2017 a făcut pasul către Barca Youth. Doar un an a jucat pentru juniorii clubului de pe Camp Nou și apoi a ajuns la Academia lui Gheorghe Hagi. Tânărul fotbalist cotat de site-urile de specialitate la 200.000 de euro a fost luat de „Rege” la echipa mare a celor de la Farul în august 2021 și a jucat deja în 8 meciuri.

The post Barcelona și-a adus aminte de Enes Sali! Mesajul catalanilor pentru fotbalistul lui Gică Hagi. „Ne-a atras atenția pe când avea 8 ani!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă