Barcelona a reacționat după dezvăluirea celor 11 cereri ale lui Messi pentru prelungirea contractului

5 zile in urmă 31

 • Liga Națiunilor: Franța - Austria, joi, 21:45, Digi Sport 1

 • Handbal: GOG - Dinamo, joi, 19:45, Digi Sport 2

Barcelona a reacționat după dezvăluirea celor 11 cereri ale lui Messi pentru prelungirea contractului

Miercuri, El Mundo a publicat amănunte despre cum au decurs negocierile dintre Josep Maria Bartomeu, fostul preşedinte al Barcelonei, și reprezentanţii lui Messi. Aceste informații i-au făcut pe oficialii clubului să reacționeze public, iar gruparea de pe Camp Nou a anunțat că a demarat deja procedurile juridice care se impun pentru "scurgerea de informații".

"În legătură cu informațiile publicate în El Mundo, sub titlul 'BarcaLeaks, arhivele secrete ale clubului, partea 1', FC Barcelona își exprimă indignarea față de scurgerea interesată a unor informații care ar face parte dintr-o procedură judiciară.

Clubul regretă, de asemenea, că mass-media se laudă că a avut 'acces la o cantitate imensă de documentație și e-mailuri care se află în posesia anchetei Barcagate', înainte ca aceste informații și documente să fie distribuite către părți.

În orice caz, articolul în cauză face publice documente care nu au nicio legătură cu cercetarea cazului și utilizarea lor amenință reputația și confidențialitatea clubului. Din acest motiv și cu scopul de a proteja drepturile FC Barcelona, ​​serviciile juridice ale clubului studiază deja măsurile corespunzătoare de întreprins", a anunțat Barcelona.

Cele 11 cereri adresate de Messi clubului Barcelona pentru prelungirea contractului

Iniţial se părea că totul va fi o formalitate deoarece tatăl lui Leo, impresarul său, cerea într-un prim mail o lojă pentru familia sa şi bilete de avion pentru toţi membrii clanului Messi de Sărbători, spre Argentina. Numai că, ulterior, Barca a primit un alt mail în care existau 11 solicitări, unele surprinzătoare.

Printre ele, o lojă şi pentru familia lui Luis Suarez, contract pentru Pepe Costa, un antrenor care era permanent alături de familie, şi plata dobânzii pentru comisioanele cuvenite lui Rodrigo Messi, fratele lui Leo. La câteva zile după plecare alui Messi, Pepe Costa a fost dat afară de la Barca.

Spaniolii au publicat mai multe emailuri schimbate între avocatul familiei Messi, tatăl lui Leo şi conducerea Barcelonei în 2020, legate de prelungirea contractului.

Pe 11 iunie 2020, conducerea Barcelonei a trimis un mail în care erau stipulate nu mai puţin de 11 solicitări care să fie rezolvate pentru prelungirea înţelegerii.

 1. Contract până în 2023 cu posibilitatea unei prelungiri unilaterale din partea lui Leo Messi
 2. Reducerea cu 20% a salariului fix al anului 2020/21, se recuperează 10% în sezonul 21/22 si încă 10% în sezonul 22/23, cu dobanda de 3% pe an
 3. Plata bonusurilor de fidelitate, cu dobândă dacă se plătesc cu întârziere.
 4. Loje pentru familiile lui Messi și Luis Suárez
 5. Zbor privat de Crăciun pentru întreaga familie în Argentina
 6. În cazul rezilierii contractului să fie făcute plăţile sumelor amânate în sezonul 2020/2021 plus dobânzi
 7. Bonus de 10 milioane de euro (se achita la 30.06.2023) pentru semnarea contractului
 8. Creșterea salariului în cazul creșterii impozitului
 9. Eliminarea clauzei de reziliere, care va fi stabilită la o sumă simbolică de 10.000 de euro. (n.r. la momentul respectiv, clauza acesteia era de 700 de milioane de euro)
 10. Reînnoirea contractului lui Pepe Costa (n.r. antrenorul care practic făcea parte din familie), care să dureze cât al lui Messi
 11. Semnarea unui angajament de către club că-i va achita lui Rodrigo Messi comisioanele datorate

Clubul a revenit cu un mail în care preciza că scăderea veniturilor la club este de 30 la sută, iar răspunsul a fost pozitiv. „După cum ați înțeles, efortul din partea familiei este foarte mare pentru că sezonul viitor remunerația scade considerabil, dar atât Lionel, cât și Jorge acceptă pentru binele clubului”, a scris avocatul familiei.

Bartomeu a refuzat pe 25 iunie reducerea clauzei şi plata bonusului, iar în acel moment tratativele au fost sistate.

Etichete: barcelona , la liga , lionel messi , clauze messi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă